Isabel Segura presenta el seu llibre sobre l’Historia del feminisme a la ciutat, a la llibreria Pròleg.

Amb la sala de presentación de Llibreria Pròleg,  a rebosar es va presentar el día 30 de gener, l’últim llibre de Segura, que és un recorregut textual i en imatges sobre como es va viure el femnisme des dels seus inicis, sobre to a Barcelona, on es va viure als anys setanta i vuitanta una explosió de llibertat. Les feministes van irrompre als carrers i espais públics de la ciutat per alçar la seva veu. Amb la seva presència col·lectiva al carrer, les dones van començar a crear espais de participació i debat. És la història d’una lluita que es va iniciar en el  postfranquisme i que arriba fins a l’actualitat.

La presentació d’aquest llibre clau d’aquesta historiadora, va ser a càrrec de la consellera de regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Peréz, que va presentar a a l’autora- que aporta una llarga trajectoria de publicacions diverses, sobretot de dones a la ciutat, li va fer alguna pregunta i va donar la paraula a les feministes “històriques”, i també  a les mes joves:
Totes van valorar el  llibrecom imprescindible, i molt recomanable per entendre d’on venen moltes de les reivindicacions feministes que encara es mantenen tants anys després. El llibre que ha publicat l’Ajuntament de BCN, ho podreu trobara Proleg i a ltres llibreries:
[Mireu +info sobre el llibre a BCNdigital.]

D’altra banda cal destacar que le dijous  10 de gener es va fer la descoberta d’un faristol de memòria de LaSal, bar-biblioteca feminista i edicions de les dones, al carrer Riereta 8. Aquest  faristol de memòria recordarà LaSal, un espai al carrer Riereta del Raval, que va acollir un dels primers exemples d’autogestió feminista, on es va donar cabuda a l’art fet per dones i que es va caracteritzar per ser una experiència híbrida a mig camí entre el bar, el centre cultural i l’espai de reflexió feminista. L’acte de descoberta va ser organitzat per la Taula de Memòria Històrica i Democràtica de Ciutat Vella hi participaran diverses personalitats entre les quals hi haurà Gala Pin, regidora del Districte, Laura Pérez, així com algunes de les dones de LaSal, que compartiran la seva experiència. Mirar presentació en Bcn.cat