El festival se celebra del 7 al 10 d’abril i compta amb una sessió especial dedicada a la guerra d’Ucraïna.

El Festival de Cinema i Drets Humans de CatalunyaIMPACTE! celebra la seva segona edició del de forma pressencial, del dijous 7 al diumenge 10 d’abril amb una programació de formada per 23 títols, curtmetratges i llargmetratges nacionals i internacionals, tant de ficció com de documental, que visibilitzen històries vinculades amb l’activisme social. Entre els títols seleccionats es troba Mal de canya, de Juan A. Zapata amb producció de Mayo Films, SomBatabat i iFilm.

Les activitats del festival, que enguany amplia la seva presència a sis seus catalanes (Cinemes Girona de Barcelona, Cinemes Truffaut de Girona, Cinema Edison de Granollers, Screenbox Lleida, Centre de Lectura de Reus i Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell), es complementa amb debats i cinèforums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules.

D’entre les sessions de diàleg programades, hi ha la xerrada “El documental com a eina de reparació”, amb la participació de l’equip directiu del programa Sense Ficció, representants d’ONG i professionals del camp documental i moderada per la presidenta de l’Acadèmia Judith Colell. La sessió tindrà lloc el dijous 7 d’abril a les 9.30h a l’Auditori de Blanquerna – URL i acollirà la projecció de fragments de produccions del Sense Ficció emeses al seu programa.

El mateix dijous es projecten pel.lícules tan interessants com: “Una declaración de amor“:

El divendres tindrà lloc la ssesió, sobre Ucraïna, amb la pel.licula: “Contemplant la foscor” (19,45h), el director ucraïnès Serhiy Volkov, actualment retingut a Kiyv . IMPACTE! destinarà la recaptació d’aquesta sessió a la iniciativa Babylon’13, l’associació informal de cineastes de documentals a Ucraïna

A partir de l’11 d’abril i fins el dia 24 IMPACTE! trasllada la seva programació en versió online a Filmin.

[Llegir l’article d’Àrea Visual]
[+info a Social.cat]