El Festival es va celebrar 21 al 29 d’abril, i va tenir molt èxit de públic, i molt bones pel·lícules.

La conferencia“, de Matti Geschonneck, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Pel·lícula del sisè Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST). La pel·lícula recrea la reunió de dirigents nazis en què es va decidir l’assassinat sistemàtic de milions de jueus durant la II Guerra Mundial.  [+info]
 
El palmarès complet del BCN FILM FEST 2022 és el següent
 
PREMI A LA MILLOR PEL·LÍCULA
“La conferencia”
de Matti Geschonneck
 
PREMI AL MILLOR DIRECTOR
Yvan Attal
per “El acusado”
 
PREMI AL MILLOR GUIÓ
Yvan Attal i Yaël Langmann
per “El Acusado”
 
PREMI AL MILLOR ACTOR (ex aequo)
Gabriel Agüero
per “Jezabel” 
 
Olivier Gourmet
per “Eugénie Grandet” 
                                                   
PREMI A LA MILLOR ACTRIU
Léa Seydoux
per “Deception” 
 
PREMI FESTIVAL CASTELL DE PERALADA A LA MILLOR MÚSICA 
Mar Galo, Ken Jenie, Alexis Rault
per “Yuni”
 
PREMI FILM-HISTÒRIA (UB) A LA MILLOR PEL·LÍCULA PELS SEUS VALORS HISTÒRICS
“Yuni”
de Kamila Andini
 
PREMI DE LA CRÍTICA ACCEC
“Deception” 
d’Arnaud Desplechin
 
PREMI ESCAC A MILLOR CURTMETRATGE
“La mort petita” 
de Júlia Coldwell Serra

Actrius i directores protagonistes de moltes històries

Espejo, espejo,va ser la pel·lícula d’inauguració.  Amb Marc Crehuet (“El rei borni”) escriu i dirigeix el seu segon llargmetratge, una comèdia coral d’embolics protagonitzada per Santi Millán, Natalia de Molina, Malena Alterio, Carlos Areces, Betsy Túrnez, Toni Acosta, Carlos Bardem, Verónica Forqué, María Adánez i Loles León.
I com en cada edició, tant en les estrenes catalanes com europees s’han tingut molt en compte la presencia de les dones, tan com  a directores, productores i o guionistes –darrera de la càmera- o com protagonistes principals de les històries. Són moltes les films que ofereix e Festival i només anomenem algunes.

A la secció d’estrenes mundials cal destacar:  El fred que crema, que compta amb la interpretació de Greta Fernàndez, La maniobra de la Tortuga, amb Natalia de Molina; Culpa, d’Ibon Cormenzana, coescrita per Manuela Vellés;  Sinjar, d’Anna Maria Bofarull; Amor de Madre, amb Carmen Machi; Nosaltres no ens matarem, amb, de Maria Ripoll; Quico Sabaté: Sense Destí,  de Sílvia Quer.  [Consultar +info]

El fred que crema, de Santi Trullenque, també forma part de la secció oficial, i es “Premiere mundial”. És el debut d’un director, amb un film intens i eminentment plàstic, un thriller dramàtic que agita passions primàries, venjança, gelosia, traïció i odi, per deixar-les anar enmig d’una naturalesa espectacular. Basat en la premiada obra de teatre d’Agustí Franch, la pel·lícula està interpretada per Greta Fernández, Roger Casamajor, Adrià Collado, Daniel Horvath, Ksawery Szlenkier i Pedro Casablanc.

Culpa,  d’Ibon Cormenzana. Secció Oficial / Première europea
Cormenzana, productor de títols com “Blancanieves” i “Mediterráneo”, dirigeix ​​el seu quart treball com a director, Culpa és una pel·lícula coescrita al costat de Manuela Vellés, primera pel·lícula en la qual Vellés és creadora i productora, a més de protagonista. Andrés Gertrúdix i Luis Hostalot completen el repartiment d’aquesta pel·lícula que explica la història de l’Anna, una dona que després de patir una agressió sexual s’aïlla en una cabana al bosc incapaç d’afrontar la seva situació.

La maniobra de la Tortuga.  Juan Miguel del Castillo: Secció Oficial (Fora de Competició) El director Juan Miguel del Castillo (“Techo y comida”) dirigeix ​​la seva segona pel·lícula, un thriller policíac amb tints socials basat en l’exitosa novel·la homònima de Benito Olmo pertanyent a la saga de l’Inspector Bianquetti

Sinjar, d’Anna M. Bofarull. Secció Oficial (Fora de Competició)/ Première catalana
El llargmetratge escrit i dirigit per Bofarull (“Sonata per a violoncel”) és una ficció basada en històries reals al voltant de l’ISIS que compta amb Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro. Amb un equip format majoritàriament per dones, ‘Sinjar’ va ser seleccionada per L’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cannes 2019 i va ser finalista a la segona ronda del Sundance Creative Production Lab.

Amor de Madre; de Paco Caballero. Cinema amb Gràcia/ Première mundial
És la nova comèdia dirigida per Paco Caballero (“Donde caben dos”) i protagonitzada per primera vegada junts per Quim Gutiérrez i Carmen Machi. Yolanda Ramos, Justina Bustos, Celia Freijeiro i Andrés Velencoso completen el repartiment.

Nosaltres no ens matarem; amb, de Maria Ripoll. Zona Oberta/ Première catalana
Maria Ripoll (“Ahora o nunca”, “No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas”) dirigeix aquesta adaptació de l’obra teatral de Víctor Sánchez Rodríguez, un retrat generacional d’actualitat, un drama amb bones dosis de comèdia protagonitzat per Ingrid García-Jonsson, Elena Martín, Jose Manjón, Lorena López i Carlos Troya.

Quico Sabaté: Sense Destí,  de Sílvia Quer. Zona Oberta/ Première mundial
Sílvia Quer (“La Llum d’Eina”, “La Xirgu”) dirigeix ​​aquest drama històric que narra les darreres hores de Quico Sabaté, l’últim guerriller antifranquista interpretat per Roger Casamajor. Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadan, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlos Fábrega i Carme Pla completen el repartiment. Consultar totes les pel·lícules a Seccions:

La seu principal de les projeccions són els cinemes Verdi, però també cal consultar les sessions de  La Filmoteca, l’Institut Francès, casa Seat i a Caixa Forum, entre d’altres locals o centres cívics  on es fan activitats paral·leles (Mireu la presentació,  noticies i qui visitarà Barcelona a Qui som.

Descarregar dies i horaris de totes les pel·lícules a  Programació.

Veure video promo en Youtubre: