Al Sonar, Alma Festival, al Mil·lenni i altres que ja anuncien les seves actuacions, elles volen marcar el pas…

Alma Festival, és un dels primers festivals d’estiu que ha anunciat la seva programació des del  7 de juliol,  i es farà a un espai especialment dissenyat al Poble Espanyol. Concert Studio va perdre la concessió d’organitzar el Festival dels Jardins de Pedralbes, però es vol adaptar a un espai més petit i acollidor oferint la millor musica i una zona de lleure gastronòmic, el Village, per a gaudir dues hores abans dels concerts. Mireu +info:

Mireu  la programació completa a ALMA . El Festival comença el 7 de juliol amb Fito Paez (que repeteix el 24)  i s’acabarà el  diumenge 27 de juliol amb Goran Bregović + Balkan Paradise Orchestra, que estrenen  Catarsis.  Al grup gairebé totes són dones. .20.30h[+info] . Entre els 15 concerts programats hi ha 5 dones: Zahara (Rave) +Delaporte (Las Titanas), dissabte 15, a les 20.30h. [+info] ; Anastacia, diumenge 16, 21,30h, presenta la seva gira europea ‘I’m Outta Lockdown -The 23nd Anniversary [+info]; Toquinho & Camilla Faustino, el dimarts 25. 21.30H  [+info]

Sonar el festival més gran de música electrònica

Cal tenir en compte la programació del Sonar 2023, dirigit  en la seva 30 edició per Tonia Folguera, durant el 15, 16 i 17 de juny, ofereix diversos concerts i el millor sobre la música electrònica. Tant al Festival de Dia, a la Fira de Montjuic , com al de Nit, a la Fira Gran Via L’Hospitalet (Av. Joan Carles I L’Hospitalet de Llobregat) [+info], actuen aproximadament un 30 %  de dones, en solitari, i també algunes que  formen part de grups. Cal consultar horaris dels 5 escenaris als que es pot assistir.

Talents Jazz a La Pedrera, s’inicia el dijous 8 de juny i acaba el 18 d’agost 2023. Són 22 concerts únics, cada dijous i divendres, a les 20h. Aquest cicle aposta per l’enorme talent musical de Catalunya. El cicle de concerts de jazz al terrat de La Pedrera és una cita imprescindible dels vespres d’estiu a Barcelona. Consultar programació a La Pedrera.

Cal destacar la presencia d’algunes dones cantants i formant part de grups com: Raval Flamenco Jazz, dia 6; Sara Lilu, 7,  Julia Nar i Tim Giro,  14 ; Marta Duran Quartet, 21; The Yes Octet, 27 ; Aura Biel Quartet,  28  (tots el mes de juliol) i Maria Estebal Quntet, 18 d’agost. Tots serán de 20 a 21,30h. Veure Video a Youtube.

Guitart BCN organitzat per Project (), ha presentat diferents concert durant el 2023, des del mes de març,  i dura fins el 26 de juliol.  [+info]. El dissabte 17 de juny, amb el concert de Venus, al Palau Robert. 18,30h, es tanca el Festival Sonora,  que va ser  la nova aposta del festival Guitar Bcn i el Palau Robert per promoure i donar visibilitat a la fèrtil escena musical actual protagonitzada per dones. Es tracta d’un cicle de concerts amb vocació clarament contemporània i especial atenció a les noves propostes emergents.  Cal destacar els concerts de Bob Dylan, del 23 i i 24 de juny, al Gran Teatre del Liceu [+info] . Entre les dones que actuen,  recomanem a India Martínez, el dissabte 29 de juny, al San Jordi Club, 21h [+info],  així com a  Lindsey Stirling, que hi será el dimecres 26  de juliol al Palau de la Música, 21 hores [+info].

El festival més clàssic d’estiu a la Ciutat

I durant l’estiu com cada any dominarà l’escena barcelonina de concerts del MAS i MAS FESTVAL Ara fa exactament vint anys va néixer a Barcelona un festival a l’agost, en format, bàsicament, de club i amb una paleta de gèneres i estils impensable en altres grans esdeveniments. Allò que llavors podia semblar una gosadia, ha acabat sent un clàssic de l’agenda cultural de la ciutat. Enguany, per exemple, amb més de 150 actuacions repartides entre el 27 de juliol i el 2 de setembre a les sales de Mas i Mas —Jamboree, Tarantos (o Sala 2), Moog i la flamant Sala 3—, i al Palau de la Música i Paral·lel 62.
Com és costum, el festival obrirà amb una actuació única al Palau de la Música. Serà el dijous 27 de juliol, a les 9 de la nit, i reunirà a un bon reguitzell de músics de diverses generacions emergents i consolidats, per interpretar una peça de CharlesMingus, ‘Epitaph’, que mai s’havia fet a Barcelona.[+info]

També cal tenir en compte els festivals que venem  com són, la “5 edició del Festival Mil·lenni, s’inicia el 7 de setembre  2023,  i acaba el 9 de maig del 2024, entre les 14 concerts programats, destaquem   Vanesa Martín, Niña  Pastori, Ainhoa Arteta , Queral Lahoz i Chambao ( La Mari). 5 dones de gran categoria, que faran concerts en diversos llocs. [+info]

I a partir del 16 d’octubre torna el Festival de Jazz de Barcelona.
Mireu la programació, que encara no  hi està tancada. [+info]