“Òpera al Parc” va ser un espectacle impressionant de música, òpera i dansa.

Aquest esdeveniment va formar part de la Gala Operística de la 10a Temporada Lírica Ciutat de Calella, i va tenir lloc a la fàbrica Llobet, I malgrat que estava tot preparat perquè  la gala fos al Parc Dalmau de Calella, el  dissabte 31 de juliol es va preveure pluja i es va haver de traslladar l’esdeveniment a la sala d’actes de l’antiga  fàbrica. I com aquest super-espectacle amb més de 160 músics, cantaires i ballarinss a l’escenari -era tan esperat- el local de la fàbrica es va omplir amb unes 750 persones.

Els amants de la música i de l’òpera en particular, van poder  gaudir d’un espectacle únic -dirigit per Albert Deprius– de gran qualitat artística i vocal. Les peces d’òperes famoses van ser interpretades per grans solistes de renom del món de la lírica com Beatrice Jiménez-Marconi (soprano), Laura Vila (Mezzosoprano) i en Toni Marsol com a baríton, que van estar acompanyats per més de 100 cantaires de les següents formacions corals: Coral Càrmina, Cor d’Homes d’Osona, Cor Tessàlia, i Cor Harmonia. L’Orquestra Simfònica Harmonia amb més de 55 músics, sota la batuta de l’Albert Deprius, ens va oferir un concert simfònic-coral dedicat al món de l’òpera amb fragments de La Traviata, Aida, Carmen i El Barber de Sevilla, amb peces del repertori operístic internacional de compositors com Verdi, Puccini, Mascagni, Bizet, Rossini, etc. Al final Albert Deprius, ens va obsequiar com a reconegut tenor que és, cantant  el Brindis  de La Traviata, que tothom va agrair entusiasmat  aplaudint molta estona dempeus. (*)
La dansa també va tenir un paper especial en aquest macro-espectacle. Isa Moren, la prestigiosa directora de dansa, amb el Ballet Arrels, de Barcelona,  ha posat en marxa coreografies adaptades a les obres musicals universals del repertori de la Gala.

La gala  va ser presentada i amenitzada, de manera divertida -però molt informativa i amb molt de rigor- per l’actriu Lloll Bertran.

(*) Albert Deprius, director d’orquestra i reconegut tenor i músic, nascut a Pineda de Mar, cada any organitza concerts lírics i sarsueles a la popular sala Mozart, i a l’estiu -a l’aire lliure-dins de la Temporada Lírica Ciutat de Calella i del Festival Nits d’estiu,- que amb el suport de l’Ajuntament de Calella- amb Harmonia, posen en escena espectacles, així com diversos concerts. [Podreu consultar +info sobre la seva activitat i la del Cor i Orquestra Harmonia que dirigeix al seu Facebook ].
Si voleu +info sobre aquest concert, o sobre altres projectes,  truqueu al  690.872.715. O escriure a corchc@hotmail.com

Cal tenir en compte que el dissabte 14 d’agost, Albert Deprius,  juntament a  l’Orquestra Harmonia, acompanyat del pianista Josep Buforn i de Laetitia Barbera a la mandolina  ens oferiran  el concert líric “La Bella Napoli”,  al Far de Calella (del que ja les entrades estan ja exhaurides ) [+info , consultar Pdf de la programació:2021ANEC aCalella_programa].

També destaquem, el dissabte 21 d’agost a les 22h, la Gala Tres Tenors al Parc Francesc Macià de Malgrat de Mar.  Encara queden entrades!

I us avancem que pel 26 de setembre tindrà lloc l’estrena de la sarsuela en versió concert de “Cançó d’amor i de guerra”, que Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia  van preparar per a estrenar al 2019, i pel confinament no podrà ser fins ara.  No us ho perdeu!.

Podeu comprar les entrades a Entrapolis

(*) Foto de Lorenzo Fuentes,