La Cloenda del Festival serà el 29 d’agost amb una nova festa musical al Teatre Coliseum

L’inauguracio va tenir lloc  dijous 28 de juliol, amb la Sra Tomasa que va comptar amb les dones del Colectivo.
La big band de fusió ente ritmes llatins, músiques urbanes i electònica Sra. Tomasa va obrir el divuitè Mas i Mas Festival amb un concert al Teatre Coliseum. L’ha acompanyat, com en algunes filmacions d’èxit, el grup  El Colectivo, denominatiu que aplega un conjunt d’artistes amb afinitats musicals, en el que les dones són la majoria:  Queralt Lahoz, Sr.Wilson, Desirée Diouf, Adala, Juli Giuliani, Marcio Ramírez i Ahyvin Burno. Itambé  van comptar amb la col·laboració especial del trío:  The Sey sisters.

[Mireu l’info sobre l’inauguració a Mas i Mas  ]

Sr. Wilson, Marcio Ramírez, Desirée Diouf Ahyvin Burno són part d’aquest col·lectiu flexible i alguns dels noms que han pujat a l’escenari, que combinen el rpa amb altres estils.. L’elecció del concert inaugural no va sercap casualitat. De fet, una de les novetats del certamen és el cicle Jamboree Keep it Reial, dedicat a les músiques urbanes. [+info inauguració a BTV]

El de la Sra. Tomasa no serà l’ùnic concert al Teatre Coliseum. La sala acullirà una  cloenda sonada, amb Chano Domínguez i invitats del Taller de Músics Ensemble (diumenge 29 d’agost). Nous ho perdeu, encara queden localitats!

Les dones protagonistes

I com en cada edició del  Festival Mas i Mas,  que omple  les sales de música barcelonines Jamboree i  Tarantos, celebrarà uns 140 concerts,  destaca la participació de dones que, a través de les seves lletres, musica i balls transmeten valors feministes i socials; ART en majúscules. Entre les que ja han actuat destaquem a  la cantant de funk, soul i música urbana, Paula Peso, que com altres cantants i grups va actuar, el 5 d’agost, gratuitament a la plaça Real- presentant  el seu recent disc, Teach You Right (2020), un disc ple amb lletres enèrgiques que et donen ganes de ballar! o a Aisha Fay, cantant de soul, pop i jazz i amb el seu nou treball Days Like This (2021) va aportar un talent càlid i únic, el diumenge 8 d’agost.

Una de les actuacions més esperades es la Gisselle Jackson, que actúa el dimecres 18 i dijous 19 al Jamboree.  Jackson y el grupo Shu Shu’s actúen a Jamboree, el 18 i 19 d’agost 2021. Ella es una de las voces más relevantes de la música afoamericana, una artista que inició su carrera en el ámbito del soul clásico y saltó a la palestra cuando Ray Charles la incorporó a su banda. Donna Summer y James Brown también contaron con su voz. Nacida en Baltimore, Giselle Jackson ha hecho giras por Asia, América, Europa y África, y ha cantado en los clubes más importantes de EEUU. Incluso, ha actuado en ceremonias de Hollywood y en actos como la toma de posesión del presidente Bill Clinton. La revista Billboard la tildó de “diva” a raíz de la grabación del clásico “Love Commandments”, Ya ha actuado en nuestro país como artista invitada en festivales como el Cerdanyola.

Marga MBande i The Cleftones, van actuar a 11, 12 d’agost a Els Tarantos. Marga Mbande es defineix com a una africana de Guinea Equatorial nascuda a Barcelona. En la seva llarga trajectòria ha participat en propostes de tota mena, sota l’estela del soul, el pop i l’afrobeat, entre altres estils. A l’escenari, Mbande transmet energia, elegància i, sobretot, magnetisme. Connecta amb el públic. Si ara fa dos anys va presentar al Jamboree el seu primer disc, “Mbande Sound”, ara torna a Tarantos, formant part del Festival Mas i Mas 2021, per estrenar les peces de “Afromantik”. Mireu vídeo a dalt.

I als Tarantos, també cal destacar l’actuació de Rebeca Monasterio, així com les actuació d’Anna Colom, i les seves “bailaores”.
I com encara queden dies de festival, no us perdeu el concerts  d’Ana Brenes (divendres 20 ) i Olga Llorente  (dilluns 23i moltes més! [Mireu  la programació a Agenda Mas i Mas]

[I per a Comprar Entrades, aneu a MAS i MAS.
Podeu trovar + Info sobre el Festival a BTV]