Inaguració el dijous 29 de setembre a ritme de jazz i de  hip-hop.

A les 19 hores s’obriran las portas d’aquesta nova sala, on hi era l’antic Herbolari Farran, i  comptarà amb les actuacions d’Ignasi Terraza Trio, primer i del grup Soul Lab,  després.

Serà una experiència inclusiva que ha organitzat  l’Associació Sociocultural Encantades que, com en els seus esdeveniments enCantados, farà que les actuacions musicals siguin accessibles per al públic sord i oïdor amb dos intèrprets de llengua de signes: Anna Armadà i Aitor Pérez. I no sols això. Per primera vegada, el públic podrà pujar a l’escenari i sentir les vibracions dels instruments durant el concert del pianista Ignasi Terraza en format trio. Les persones sordes i les que, com el destacat pianista barceloní, tenen discapacitat visual també podran “tocar” la música envoltant als artistes convocats en aquesta vetllada inaugural. Després es podrá gaudir de l’actuació del grup Soul Lab, col·lectiu intercultural de soul, r’n’b i hip-hop capitanejat per Johanna Kergroach, la relacions públiques d’aquest nou espai de Cultura Viva de la plaça Reial, situat porta amb porta amb el Jamboree.

Tal com expliquen en l’espai Web: Encantados . “Sempre és estimulant celebrar l’obertura d’una nova sala a Barcelona i encara ho és més que sigui de la mà de la nostra associació que porta tres anys organitzant experiències inclusives amb llengua de signes a través de la música: encantades que la cultura no conegui limitacions”.

La promotora Mas i Mas, ha aconseguit poder obrir aquest nou espai de “Cultura viva” i ampliará la seva programació en un espai singular amb un nou concepte de l’activitat cultural. 0n va Herbolari estar fa anys l´Herbolari Farran, en Plaça Reial, 18, una tienda que de 1940 a a lany 1978 va ser  herboristeria, centre d’alimentació natural i dietètica.

Joan Mas, director de la promotora Mas i Mas, explica que el projecte al final “s’ha convertit en Jamboree 3”. Això sí, la sala continuarà sent molt particular. Després d’anys intentant tirar endavant el projecte d’una nova sala, “que l’ajuntament m’hagi donat una llicència de sala de cultura viva amb degustació, venda d’herbes i sala d’exposicions, marca el caràcter del lloc. Si m’haguessin deixat fer un local normal, no seria així”.

En aquest espaiós soterrani, d’uns 200 m², hi haurà una sala de concerts amb un aforament de cent persones, que oferirà una programació connectada amb els gustos personals de Mas i del Jamboree. “Des de jazz a urban i hip-*hop, passant pel flamenc. Hi ha molta gent que ens demana actuar en el Jamboree i no pot perquè ho tenim tot ple”, explica. També es faran presentacions de llibres, “i tan cultural com no té cabuda, per densitat de programació, en el Jamboree i Tarantos”. Gens de música en petit format: els concerts tindran les mateixes condicions sonores que la sala gran (.,,)

Ara bé, la part de degustació implica que podran servir begudes: en aquest cas, còctels amb i sense alcohol fets “amb les herbes que embenem, i dissenyats per un coctelero de renom”, i posarà especial èmfasi en la cocteleria picant d’estil mexicà. L’espai obrirà de les cinc de la tarda a les 12 de la nit, encara que espera que “a partir d’octubre, l’Ajuntament permeti als espais de cultura viva obrir fins a les tres de la matinada”. I aquí torna a tirar d’ironia, perquè la llicència “d’espai de cultura viva ens permet obrir fins a les dotze, però qualsevol bar de cultura morta tanca a les tres de la matinada” Continuar llegint l’article sobre aquesta inauguracio a TimeOut  (Text i fotos: Ricard Martín).

[Consultar entrevista a l’ARA a Joan Mas]