Una ciudadania diversa integrada enriqueix la ciutat”

El dimarts 20 de novembre i dintre de la Biennal del pensament “Ciutat oberta”  i organitzat per l’IEMED, va tenir lloc el debat Ciutadans que enriqueixen la diversitat“. Entre els participants va participar la nostra companya de La Independent,  Salwa El Gharbi. El proper Diàleg seràel 4 de desembre, i serà sobre “Sexualitat i canvi social a la Mediterrània” : Veure Programa.

Com gestionar la convivència entre persones procedents de diferents cultures? Com esdevenir més cosmopolites i no caure en el replegament identitari? Intentarem donar resposta a aquesta i altres qüestions en un debat  que vol posar de manifest el valor positiu de les identitats múltiples a les societats obertes.

El debat ha comptat amb la participació de:
* Salwa El Gharbi, diputada al Parlament de Catalunya d’origen marroquí
*Salah Jamal, metge i escriptor d’origen palestí
*Özgür Günes Öztürk, investigadora en Ciències Socials i sòcia fundadora de la cooperativa Col·lectivaT, d’origen turc
*Mohamed El Amrani, comunicador i emprenedor social d’origen marroquí

L’IEMED ha organitzat un  conjut de debats sobre com la diversitat pot enrequir el nostre entorn ciutadà. organitzat en el marc de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona, i que ha reunit a l’IEMed a perfils tan diferents com el de Salwa El Gharbi, diputada al Parlament de Catalunya; Salah Jamal, metge de formació i escriptor, d’origen palestí; Özgür Günes Öztürk, investigadora en Ciències Socials i fundadora de la cooperativa Col·lectivaT; i Mohamed El Amrani, emprenedor, comunicador i activista social d’origen marroquí. Una conversa que ha estat moderada per Maria-Àngels Roque, directora de cultures mediterrànies i societat civil de l’IEMed, qui ha posat de relleu la importància de promoure debats d’aquest tipus per ampliar la consciència sobre la diversitat cultural. [+info].