L’ADPC celebra la 25ª edició dels Premis de Comunicació no sexista, marcada per les lluites feministes.

Entre les premiades cal destacar a les periodistes Ana Pastor i Carmen Sarmiento van ser algunes de les premiades més aplaudides de la vetllada, junt a Rosa María Mateo que va rebre la IV edició del premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.

L’article realitzat per Laura Ramos i Sandra Balaguer ens explica que: L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) va concedir ahir els Premis de Comunicació no Sexista 2018 en una edició, la 25ª, marcada pel moviment #metoo i les multitudinàries manifestacions que es van viure arreu del món el passat 8 de març i que han servit per donar més força i visibilitat a les dones en totes les seves facetes. Durant la gala, que va ser presentada per la periodista esportiva Maria Fernández i el periodista Jordi Julià, la presidenta de l’ADPC, Mavi Carrasco Rocamora, i la tresorera de l’Associació, Marta Corcoy, van demanar que “la lluita feminista ha de continuar fins que el feminisme estigui present a tot arreu per lluitar contra la mentida, les fake-news i l’odi, així com per assolir una comunicació no sexista”.

La IV edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere va recaure enguany en la periodista Rosa María Mateo. Actualment administradora única de la Corporació de RTVE, Mateo va voler fer seva la preocupació de Rivière per “fer-nos les preguntes correctes perquè així només es podran aconseguir les respostes que necessitem per entendre i explicar el que passa als ciutadans i evitar el que ella anomenava malentesos”. Però Rosa María Mateo va fer autocrítica i preguntar perquè aquesta “dificultat i incapacitat periodística de treballar més realitats complexes que les dels famosos i actuar com a contrapoder”. [Seguir llegint l’article a Dones Digital]

Mireu l’ampli article-crónica de Leonor Sedó en 39 y Mas.

Mireu el video publicat per  Susana Sosa Villafañe (AMC)

Fotos: ADPC, S.Villafañe i Leonor Sedó (39 y mas)