Per a Helena Dalli, comissària europea d’igualtat, cal pendre mesures

Els païssos de la UE, encara tenen un llarg camí al davant abans d’arribar a una veritable igualtat. Un objectiu a complir que amb la pandemia de la Covid sembla que està encara més lluny. La crisi econòmica amenaça amb que sigui més el lent progrés de la igualtat entre homes i dones, segons un informe de la Unió Europea.

L’Institut Europeu d’Igualtat de Gènere  ha publicat l’índex d’igualtat de gènere al conjunt dels 27 i alerta que malgrat els avenços es podria tardar fins a sis dècades abans no s’arribi a la plena igualtat. La comissària de la UE en la matèria diu que la crisi del coronavirus ha servit per evidenciar més desigualtats. [Mireu la info emesa a TV3]

Es constata que la crisi del coronavirus ha posat més pressió sobre les dones i ha evidenciat encara més desigualtats. Segons l’índex d’igualtat de gènere al conjunt dels 27, la Unió Europa se situa als 68 punts en una escala en què 100 és la igualtat. Cada any només millora mig punt, i, per tant, amb un ritme d’un punt cada dos anys es tardaran més de sis dècades a assolir la plena igualtat de gènere a la UE. És a dir, començaran a conviure amb igualtat  els alumnes de primària d’avui estiguin jubilats.

La comissària d’Igualtat de la UE, Helena Dalli, assegura que la crisi del coronavirus ha servit per evidenciar més desigualtats i que el llarg camí que Europa encara té per recórrer és “molt preocupant“.

Suècia lidera la classificació en igualtat, seguit de DinamarcaFrança FinlàndiaEspanya ocupa el vuitè lloc amb 72 punts sobre 100, quatre punts per sobre de la mitjana europea. A la cua hi ha Grècia, Hongria i Romania.

Consultar informació sobre Helena Dalli  a Violencia de Genero.org.

Llegir tambè aquest article a tv3Notícies .