Ho afirma Adela Muñoz, de la Xarxa de Cintifíques i Comunicadores, després de tres anys de recerça.

La química i escriptora exposa com la bretxa de gènere en ciència porta anys sense millorar. A l’acte es va presentar La Xarxa  de Xarxa de Científiques Comunicadores d’El Periódico, un grup de 15 dones investigadores iberoamericanes. la Xarxa compta amb el suport d ela Fundació Dr. Antoni Esteve.
La bretxa entre homes i dones a l’hora d’aconseguir posicions de responsabilitat en la ciència amb prou feines s’ha reduït en l’última dècada. Així ho revela un diagrama en forma de tijera presentat aquest matí en el fòrum Primera Pla@ d’El Periódico per Adela Muñoz Páez, escriptora i catedràtica de química de la Universitat de Sevilla. Entre 2007 i 2013, aquesta tijera s’ha quedat gairebé idèntica, en lloc de tancar-se.“L’exclusió de les dones de la cide Científiques Comunicadores d’El Periódico, una iniciativa que es va presentar oficialment en el marc del fòrum Primera Plana, que es va realitzar l’1 de novembre [Continuar llegint el reportatge]

Destaquem que Muñoz comenta com anèdota, “que al 1911, en la famosa conferència Solvay que va reunir  29 cientifics, entre els que es trobava Einstein havia una sola dona, i al 2011, la proporció era semblant, només dues dones”

(*) Mireu el vídeo d’A. Bertran (ASLI YARIMOGLU VÍDEO)