El Cercle Tecnològic de Catalunya  va organitzar una esmorzar-networking, a l’espai Movistar de plaça Catalunya.

Sota el títol “La propera revolució digital: les dones TIC” va tenir lloc el 4 de juliol 2019 , al Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa, va convocar diverses representants del sector TIC (des de la vessant acadèmica, a l’administració pública, com també la l’empresa) per obrir el debat i trobar solucions a la manca de la incorporació del talent de les dones en el sector tecnològic.

Per obrir l’acte, Bernat Palau, membre del comitè executiu i responsable de talent del CTecno, ha posat l’accent en la falta de dones al sector i ha explicat què es fa des de l’aliança público-privada de la Barcelona Digital Talent (BDT) per atraure’l i retenir-lo. Entre les dades, una d’esperançadora; el fet que al 2020 en tot Europa s’hagi detectat que hi mancaran més de 900.000 posicions TIC (segons dades del Digital Overview de la BDT) i per tant, que les dones tenen l’oportunitat d’ocupar aquests llocs de feina en un futur proper. Com a dada negativa: “Menys del 8% de les dones ocupa càrrecs dins empreses tecnològiques”, ha apuntat Palau.

Seguidament, la moderadora i periodista, Mariola Dinarès (Catalunya Ràdio, programa Popap) ha presentat l’acte i ha obert el torn de paraules i ha presentat les ponents. Milagros Sáinz (Principal Investigator of the Gender and ICT Research Group UOC), Joana Barbany (directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya ), Mar Porras (Marketing Manager de Ricoh España) i Sara González (enginyera civil i de camins i membre de Young IT Girls).

La sessió, titulada “La propera revolució digital: les dones TIC” va posarl’accent en detectar els factors que estan al darrera de la decisió de les nenes i dones joves a triar altres carreres abans que les tecnològiques i analitzarem les possibles causes i sobretot, les conseqüències de tenir poques dones en l’àmbit laboral digital i tecnològic. A més, abordarem temes clau sobre què podem fer des de l’àmbit acadèmic, des de les associacions, des de l’empresa i des de l’administració per fomentar el talent tecnològic des de les escoles i centres de formació, perquè les nenes coneguin també aquests estudis per fomentar noves sortides laborals. I escoltarem què en pensa de tot plegat el talent jove  que ha d’obrir-se camí en àmbits laborals encara dominats per homes on les dones que hi ha no solen ocupar llocs de direcció. Al pricipi de l’acte es va presentar Barcelona Digital Talent.

La taula de debat va comptar amb les següents ponents :

Organitza Cercle Tecnològic de Catalunya CTecno i Barcelona Digital Talent. Amb la col·laboració i patrocini de Barcelona Activa.
L’acte va ser a l’espai Movistar Centre. Plaça Catalunya.