GAMAG Europa condemna els atacs contra professionals dels mitjans de comunicació a Gaza.

S’uneixen a altres organitzacions de defensa de la llibertat de premsa per a expressar la seva indignació pels atacs que tenen lloc contra el personal dels mitjans, inclòs el bombardeig deliberat de l’edifici de la torre que alberga organitzacions de mitjans com Associated Press i Al Jazeera.

Londres, 18 maig 21. AmecoPress.- Mentre la primera periodista palestina sucumbeix als continus atacs militars israelians a Gaza, GAMAG Europa s’uneix avui al cor mundial de condemna de tots els atacs contra el personal treballador dels mitjans i les organitzacions que operen en la Franja de Gaza.

Reema Saad, embarassada de quatre mesos, va morir sota els enderrocs de la seva casa juntament amb el seu espòs i fills el dimecres a la nit, després que l’apartament familiar en el veïnat de Tal Al-Hawa a la ciutat de Gaza fos bombardejat per avions israelians.

Les integrants de GAMAG Europa s’uneixen a altres organitzacions de defensa de la llibertat de premsa per a expressar la seva indignació pels atacs que tenen lloc contra professionals dels mitjans, inclòs el bombardeig deliberat de l’edifici de la torre que alberga organitzacions de mitjans com Associated Press i Al Jazeera.

GAMAG Europa es fa ressò de la declaració del Secretari General de la Federació Internacional de Periodistes (FIP), Anthony Bellanger, en la qual va denunciar el bombardeig de les instal·lacions dels mitjans de comunicació com un intent vergonyós de l’exèrcit israelià de silenciar les informacions sobre el seu assalt a la Franja de Gaza. i com a violació del dret internacional.

La FIP exigirà justícia i la fi de les amenaces per a garantir que aquests crims no quedin impunes. Segons la FIP, des que van començar els disturbis a Jerusalem el mes passat, les forces de seguretat israelianes han detingut a 27 professionals de mitjans de comunicació que fan el seu treball.

La impunitat de la qual gaudeixen els qui ataquen a periodistes significa que les vides del personal dels mitjans de comunicació està en perill. Només la responsabilitat legal per tals delictes pot actuar com a dissuasiu en el futur.[Continuar llegint l’article a Ameco Press]

Consultar +info
*Els bombardejos d’Israel sobre Gaza han aconseguit a torre Al Jalaa, l’edifici on importants mitjans de comunicació internacionals tenien les seves oficines. Entre els mitjans afectats pel bombardeig es troben Associated Press i Al Jazeera..

*La Vanguardia: Israel destruye las oficinas de importantes medios de comunicación internacionales en Gaza.

*Reporteros sin Fronteras (RSF) denuncia la destrucción de mas 20 medios en Gaza. [

+info] Mirar el vídeo publicado a EL PAIS
*Mireu el video a TV3-CCMA.
*Juana Ruiz  sigue encarcelada en Israel: Mireu la info de TVE (vídeo)