Recordar que es podrà votar fins 19 de juny. Participeu! 

Carme Riu Pascual, presidenta de Dones No Estàndards,  a través d’aquest grup presenta un programa per aconseguir una ciutat igualitària i que tingui en compte a les persones amb tot tipus de discapacitat i/o diversitat funcional. El període electoral ja ha començat. I les participants -que tinguin una discapacitat reconeguda del 33%- per  apoder votar, s’han d’inscriure’s a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)  i comprobar si estan censats. Les eleccions definitives començant del 1 al 19 de juny de manera online, i del 1 al 17 de juny presencialment. 

El Consell Rector està compost de 20 persones (10 regidors/res de l’Ajuntament i 10 representants de les persones amb discapacitat, escollides directament cada 4 anys, per sufragi universal entre el cens de discapacitat de BCN). A l’actual Consell hi ha 3 persones de la candidatura que ara es presenta…”Ens vam decidir presentar amb aquesta candidatura conjunta de 5 persones+3 suplents, per  formar un grup de força unit i tenir majoria per a defensar les reivindicacions social i ciutadanes de tot el col·lectiu de persones amb discapacitat

I així ho va explicar Riu en la presentació oficial que va tenir lloc al saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, el 22 de març, en la que per la seva experiència i representativitat se li va concedir el primer lloc per a parlar.  “Nosaltres ens presenten amb una candidatura conjunta i diversa que aporta un programa propi, en que ja estem treballant des de fa temps i volem seguir impulsant dintre de l’Institut”.

“Barcelona també és nostra” és una candidatura conjunta i paritària, en la que participen 4 dones i 4 homes que aporten experiència demostrada en diverses àrees, i sobretot en l’activisme continuat per aconseguir moltes reivindicacions del col·lectiu -com per exemple- la lluita pera  l’accés igualitari a les platges que va tenir lloc aquest estiu, o la demanda de mesures concretes per erradicar la violència que sofreixen les dones amb discapacitat, en diversos àmbits.

Cal tenir en compte que tres de les persones que es presenten van formar part de l’anterior Consell Rector (Carme Riu, Neus Mora i Bertran de Five),  i van comprovar:  “la importància d’estar units en un grup per  pressionar per tal que les decisions que es prenguin es portin endavant…”-comenta Riu.   No es tracta només de tenir bones intencions i un bon programa, sinó de garantir que “es controli la realització de les mesures aprovades. Fins ara no hi ha hagut control de la seva aplicació”.  Segons Riu,  ja no es conformen amb bones intencions: “No basta amb voler una ciutat inclusiva i proclamar mesures de canvi, si no es controla que es compleixen les normatives aprovades, i si per exemple,  no s’exigeix  en totes  les construccions de la ciutat a les quals l’Ajuntament dóna llicència que respectin l’accessibilitat universal”.

També es demana que a tots els pressupostos municipals es tingui en compte- perquè tothom paga els mateixos impostos- “Cal destacar que nosaltres pertanyen a la població més pobra” -remarca Riu. “El 75% no trobem feina, no treballem i sobrevivim amb pensions de misèria”. Daltra banda, es manté oculta i no es valora ni es controla la violència que s’exerceix amb les persones amb discapacitat -sobretot ambles dones- i ningú vigila que les empreses, sobretot les municipals respectin el 7 % de contractació de persones amb diversitat funcional” – subratlla la líder d’aquesta candidatura.

A “Barcelona també és nostra” participen entre altres:

* Bertran de Five Pranger, actualment jubilat, que va obtenir medalles olímpiques de natació. Fundador i president, fins el 2016, de la Fundació: Adapta2. President fins el 2008 de la Federació Catalana d’Esports de Minusvàlids Físics de Catalunya.

*Vanessa Fuentes Herrera, pertany a la Fundació Catalana per a la Paràlisis cerebral, llicenciada en psicologia clínica i intervenció social. Actualment tutora dels màsters universitaris de  dificultats del l’aprenentatge i trastorns del llenguatge.

*Àngel Urraca Bresciani, forma part de Dones No Estàndards, activista i membre de diverses comissions, com la de platges creada al 2020.

*Neus Mora Fernàndez, sòcia molt activa de Dones No Estàndards, escriptora de contes
i integrant del grup de teatre de DnE. *I com suplents i membres del grup figuren:  Sandra Pérez Castillo; Juan Cabanas Oltra i Neus Car bonell Guarch

Aquest és el resum dels punts principals de la Candidatura:

1- Pressupostos Municipals transversals tenint en compte a les persones amb discapacitat.
2- Aplicació del greuge econòmic i social comparatiu.
3- Formació i accés al treball, implicant a sindicats i administracions.
4- Vida independent i recursos assistencials.
5- Garantir la contractació del 7% de persones amb discapacitat en empreses en conveni amb l’Ajuntament.
6- Garantir la pràctica esportiva i promoció d’activitats a centres concertats.
7- Establir protocols per erradicar la violència al col·lectiu.
8- Accessibilitat real en tot el transport. Taxi universal.
9- Control de l’accessibilitat a les obres públiques com privades.
10- Habitatge accessible i digne a bon preu.
11- Ús de la platja de BCN com la resta de ciutadans.
12- Facilitar (no només per internet) l’accés a informació d’ajudes i programes específics de forma directa, dirigida a diversos tipus de discapacitat.

Per últim, una de les reivindicacions importants de la candidatura es que l’Ajuntament disposi del mateix cens de 160.000 persones amb discapacitat a la ciutat de Barcelona que te la Generalitat. I demanen la participació en aquestes eleccions de tothom, perquè :la unió fa la força”.

Per a informar sobre com participar en les Eleccions i conèixer les candidatures consultarla WEB de les Eleccions: https://ajuntament.barcelona.cat/eleccions-institut-municipal-persones-discapacitat/

Mireu els videos a Youtube de la Campanya a Canal Món Comunicació