Tres de cada quatre dones emprades al món de la informàtica han sofert discriminació per gènere en el seu lloc de treball, segons un estudi del centre de recerca Pew. (*)

Segons un article publicat per l’Agència EFE,  que es basa en un sondeig del Pew Research Centre, sobre igualtat en el lloc de treball en àmbits com la ciència, la tecnologia, enginyeria i les matemàtiques, demostra que en el terreny de la informàtica, en concret, un 74 % de les dones diu haver estat discriminada amb motiu del seu gènere.
Encara que que en aquests quatre àmbits la meitat de les dones asseguren haver sofert aquesta marginació, la proporció s’incrementa en contextos més específics, com aquells llocs en els quals la majoria de companys són homes (un 74 %) i entre aquelles amb estudis de postgrau, amb un 62 %.

L’àmbit de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, coneguts com a treballs STEM per les seves sigles en anglès, és més procliu a aquesta discriminació -un 50 %- que aquells fora d’aquesta classificació, amb un 41 %, segons afirmen les entrevistades. [seguir consultant a EFE Futuro]

(*) Mireu aquest article sobre el centre de Recerca PEW.

Fotos de  Barcelonadot i d’EFE.

[Consultar Projecte Europeo GGEECO en+info sobre Dones en les TICS]