Elena Martin amb “Creatura” s’ha endut el premi a la millor pel·lícula  i direcció, entre altres.

Són 6 els premis que obtingut la directora, que la van convertir en una de les guanyadora de la Gala. Cal destacar els guardons  a les dones del seu equip  Clàudia Malagelada, millor actriu revelació, Clara Segura, millor actriu secundaria, Ariadna Ribas, millor muntatge.

D’altra banda, Carolina Yuste, companya d’Eugenio en “Sabem Aquell”, junt a David Verdaguer van obtenir els premis a la millor interpretació. La millor pel·lícula en llengua no catalana, se l’ha endut 20.000 especies de abejas. d‘Estibaliz Urresola Solaguren que també ha guanyat el premi a la millor direcció Novell, amb Gina Ferrer vs a sumar també el premi a la millor fotografia. “Un amor” d’Isabel Coixet va aconsseguir  un guardó, al igual que “La contadora de Cuentos”, i altres films. Claudia Pinto ha obtingut el premi al millor documental per “Mentre siguis tú”, l’aquí i ara de Carme Elies. Es pot concloure que premis concedita a les dones gairebè superen els guardons msculins.

Aquest extracte prové de l’article publicat a Cinèfil, amb el reportatge de la gala i tots els premis.

Ja tenim totes les guanyadores i guanyadors dels XVI Premis Gaudí 2024 de l’Acadèmia del Cinema CatalàCreatura, que ha estat la gran triomfadora de la nit, aconseguint els premis a la Millor Pel·lícula, i  a la Millor Direcció per a Elena Martín.(…)

El llargmetratge de Martín ja va tenir un debut de luxe al Festival de Cannes i ara ha arribat a dalt de tot amb una història sobre el plaer femení i els seus tabús. La directora de Julia ist ha tardat 5 anys des que va sorgir la idea fins que ha estat el film que s’ha endut la glòria a la 16a edició dels Gaudí. El triomf de la directora és una pedra més al gran castell de dones directores que estan portant l’audiovisual a unes cotes d’èxit i reconeixement insòlites. Seguir llegint l’article complet a Cinèfil.  Consultar info a  Creatura ]

Les estrenes de cinemes que ja estan en cartelera

Entre algunes estrenes molt interessants  destaquem:

* Un mal dia lo tiene cualquiera, debut d’Eva Hache en la direcció,  amb  la intepretació magistral d’Ana Polvorosa i d’altres joves actrius. Comèdia trepidant d’humor, produîda per Álex de la Iglesia,   en la que Polvorosa interpreta a una dona que en una sola nit es veu obligada a abandonar les seves  rectes conviccions i principis, en una aventura increible [+info a Fotogramas]