Les dones  i els homes avui. Igualtat o  Desigualtat?

Des del Observatori Social (ODS) de la Fundació la Caixa i Caixa Fòrum ens presenten un cicle amb tres jornades  fins al 12 de març , amb conferències i taules de debat, que tindran lloc al Palau Macaya. La directora científica del cicle: Laura Sagnier, investigadora i activista proequitat. La entrada és gratuita, però es millor inscriure’s [+info]

A Espanya, el 37 % dels homes creu que no té sentit parlar de desigualtat entre homes i dones. Entre les dones, la xifra es redueix al 19 %.

En aquest cicle es tractarà els tres àmbits principals relacionats amb la desigualtat de gènere: l’educació, les situacions de violència i els àmbits laboral i domèstic. I es veurà fins a quin punt s’hi produeixen desigualtats i quina és la millor manera de resoldre-les.

La  primera jornada tindrà lloc el dimarts 6 de febrer, a les 18.30 h. Serà una taula, amb el titol: “Educació per a superar la  desigualtat” . Es comptarà amb  Esther Vera, directora del diari Ara, com a Moderadora.  Parlaran: Javier Royo, il·lustrador i autor d’Homo machus i Laborachismo;  María Gijón, agent d’igualtat a l’Institut de Formació Empresarial de la Cambra de Comerç de Madrid i creadora de @educarsinestereotipos i Paco Abril, sociòleg, professor a la Universitat de Girona, expert en temes de gènere i masculinitat i membre de l’Associació Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya. Per inscriuren’s.

La segona taula rodona tindrà lloc el dimarts  20 de febrer, i  serà sobre Situacions de  Violència i  fragilitar. Igualtat o  Desigualtat?, Vulnerabilitat de les dones i els homes. En aquesta sessió es reflexionarà  sobre les possibles respostes a la violència de gènere i quins mecanismes cal implementar per aconseguir erradicar-la. I també es veurà quines diferències hi ha entre generacions pel que fa a aquest tema i quina n’és la tendènci . Laura Sagnier, investigadora i activista proequitat. Compta amb Isabel Valdés, corresponsal de gènere d’El País, i especialista en feminisme i violència sexual iOctavio Salazar, jurista especialitzat en dret constitucional i membre de la Xarxa Feminista de Dret Constituciona Inscriure al Palau Macaya.

Laura Sagnier, amb les intervencions de Arancha Algás, directora general de la empresa de moda infantil Bóboli i  Ramon Forn, assessor i conseller d’empreses. També s’analitzaràper què hi ha tan poques dones en llocs directius malgrat estar-hi sobradament preparades. I reflexionarà sobre com canvia el paper de la dona a partir del moment en què és mare, i com canvia el de l’home quan es converteix en pare.(Increiure al Palau Macaya)