L’excursió a bord d’un petit vaixell pels voltants de les Illes Medes és una experìencia inolvidable.

Visitar els racons més idíl·lics de la costa brava en un vaixell és una meravella. Però no tothom té aquesta possibilitat. Tot i que qualsevol pot fer un petit recorregut de somni contractant una embarcació durant unes dues hores bordejant la costa des de l’Estartit.  Es pot gaudir de  les cales més desconegudes, apropar-se a les rutes entre les roques , inclòs endinsar-se i traspassar alguna d’elles. Una experiència única de la que no poden gaudir els vaixells més grans.  
Des del Port de l’Estartit es poden fer excursions molts recomanables, i podreu trobar una oferta diversa. Cal escollir perquè  la majoria del que s’ofereix es massa turístic, i en vaixells molt grans plens de gent.  Però, hi ha un vaixell, el Fadri, que fa sortides tot l’any, i que cal tenir molt en compte. És una embarcació de mides reduïdes, en la que pots navegar en solitari o en petit grup de fins 20 persones, sempre acompanyats d’un patró i d’un mariner/dinamitzador.
El tracte es càlid i personal. Resulta una experiència inoblidable observar la bellesa dels paratges protegits de la costa i parc del Montgrí, des de l’Estartit a la cala  El Ferriol, poder gaudir del pas per la Cova la Foradada, o veure la cova del Frara. Quant t’endinses dintre del túnel, l’atmosfera, el silenci,  el joc de llums   que es reflexen a les aigües transparentes creant figures especials, et quedes bocabadat. Posteriorment el bany amb snorkel es reserva per un racó aïllat. Es  visiten també les cales de la Calella, la Pedrosa, i el Ferriol.  La navegació acaba fent una volta per les illes Medes per a poder conèixer els 7 illots que conformen arxipèlag. Tot això per 20 euros per persona. (*)

Aquest es el tipus de navegació  que el Fadri ofereix a tothom, i que pels comentaris publicats la gent es queda molt admirada i amb ganes de tornar a repetir l’experiència, peró cal tenir en compte que aquesta empresa de creuers també ofereix navegacions més personalitzades i que podem incloure un temps per al bany en l’entorn  de les Illes Medes per gaudir de la les belleses del seus fons protegits, amb peixos de tots els colors i formes,i altres especies marítimes. Mireu la seva Web:  o www.creuers2mes2.com
Cal destacar que aquesta navegació es pot gaudir durant tot l’any ( a excepció dels dies de mala mar, es clar!). Durant l’estiu i cada dia hi han navegacionsen diferents horaris: Es recomana  contratar amb antelació per no trovar que l’horari que ens convé ja està ple. També cal informar-se i reservar amb antelació navegacions especials. Es pot fer a través de correu electronic: info@creuers2mes2.com , o per teléfon  607840296.
(*)El Fadri ha sigut escollit per la revista Turisme Magazine, aquest més d’agost, com oferta de navegació a destacar. Mireu PDF: 2018elfadri_turiismeMagazine
[+També podeu veure un bonic vídeo d’una navegació a Facebook]