Les llibreteres i les editorials ens recomanem obres en femní per a tothom.

Al voltant d’aquest Sant Jordi i com cada any es presenten molt llibres de dones escriptores. Hem demanat a algunes llibreres de Barcelona  i als responsables d’algunes editorials que ens recomanin les novetats.

No hi ha totes les que són, però si que hi son totes les que hi ha per la seva trajectoria, activitats culturals i per la seva cura en promocionar libres feministes i de dones. Entre les llibreries que mencionem hi ha: Prole, Byron, Obaga, Etcétera, No llegiu, La Raposa, Re-Read i Buc de llibres. Aquestes son les novetats.

Prole és una llibreria de l’Eixample (Comte de Borrell 100), i es considera feminista i LGTBI, i organitza presentacions i moltes activitats culturals.  En aquesta llibreria la nostra companya de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género de l’argentina, Sandra Miguez presentà el seu llibre d’investigació periodística aquest mes passat. Libranos del Mal és un relat molt ben documentat sobre un judici a una priora d’un convent de Carmelites a Uruguai, per maltractament i abús a dues monges, fets pels que va ser condemnada. També abunda sobre altres abusos d’eclesiàstics i religiosos dels últims temps.

Una altra de les novetats que ens recomana la fundadora, Ana Navio,  és:
Las malas, de Camila Sosa Villada (Tusquets Editores ). En un ambient urbà hostil, l’autora narra des de dintre la vida d’una comunitat de travestis a Córdoba, Argentina.

Ocàs i fascinació d’Eva Baltasar (Club Editors). “Ara la vida ja no va de creure en les regles. Ara tu fabriques l’engany. Entraràs a les cases dels altres. Creuran que hi ets per netejar-les i fer-los la vida amable (…) diu la protagonista [+info]

Llibreria Obaga

La Llibreria Obaga que és al carrer Girona 179, al costat dels cinemes Girona, s’ha convertit en un petit I molt concorregut centre cultural, amb moltes activitats. Destaca en aquesta llibreria destaca que en la majoria de llibres exposats s’hi pot trobar un paperet escrit a ma, d’algún lector o lectora amb un escrit sobre l’obra.  Per a Carol Porta, copropietària de la llibreria, entre les novetats que li semblen més interessants hi ha:
Lluenta”, un llibre de relats eròtics escrits per Marta R. Gustems, publicat recentment per la col·lecció Idil·lis d’Edicions de la la geminada.

Un tango para Emmy Langer, d’ Elsa Plaza (Al Reves-Ambra Llibres). A la fi de 1931, poc després de la gran festa republicana, es descobreix el cadàver d’una dona enterrat sota les rajoles d’una edificació de Llefià, a Badalona. Història d’un crim real, que va omplir durant mesos les pàgines dels diaris.

I afegim 2 recomacions perquè en aquesta llibreria s’han fet la presentació de libres de novela negra, com “El final feliz”, de José Luis Muñoz, comissari de les Jornades de  Gènere Negre, BlacK Mountain a Bossost, que es faran en aquesta petita localitat de la Vall d’Arán a finals d’aquest mes d’abril. En aquesta presentació el va acompanyar Luna Vicens, que també ha escrit un llibre molt interessant: “Mercancia Robada” [per + info escriure a carol@obagallibreria.cat]

Assutzena Nin Hill, una de les responsables de No Llegiu (a Poblenou i a altres llocs), que promou escriptores del barri, i de diversos llocs (alguna internacional) i organitza tallers, sobretot al local de La Juanita. I ens recomana:

Una vegada va ser estiu una nit sencera, d’Elisabet Riera (Edit. Males Herbes). La protagonista de la novel·la decideix emprendre un viatge a peu per la serra de l’Albera per seguir les passes de la trobairitz Alba de Peralada. Però veurem que no és només per això: acaba de rebre un diagnòstic complicat…Podeu continuar llegit l’article a LA INDEPENDENT.
*Aquest article:  També s’ha publicat en castellà a 39 y Mas.  Consultar : Libros – Recomendaciones de libreras de Barcelona para el Día del Libro

->Recomenacions Editorials