A través de la música, la dansa i la teatralització podeu ser protagonistes d’una obra pionera.

El Petit Ballet de Barcelona està posant en marxa un espectacle  multi-disciplinar sobre el barri de Sant Martí. El projecte encara està obert per a integrar a més participants. Però per a porta-ho a terme ja compta amb la participació  de veïns i veïnes de Sant Martí. 

“¿Voleu participar de la creació d’un espectacle comunitari sobre la història de Sant Martí des de l’Època Romana?” ens pregunta Isa Moren, la creadora del projecte en el full informatiu que podeu consultar en Pdf, en el que es vol engrescar a tothom, sobretot a les dones i homes que formen part de les entitats del teixit associatiu del barri. De moment, el projecte es pot portar endavant perquè compta amb el suport del Centre Cívic Sant Martí, la Coordinadora VERN i a l’AAVV de Sant Martí de Provençals

Estem convençuts del fet que el projecte us omplirà d’inquietud i il·lusió per descobrir i representar la història del nostre barri des de l’època romana passant per l’edat mitjana, les guerres viscudes, la vida agrícola i la revolució industrial, ambdues amb convivència conjunta, així com la immigració dels anys cinquanta i la formació de les associacions i reivindicacions veïnals fins als nostres dies”, continua explicant Isa Moren, que creu que “hi haurà moltes persones interessades a participar en un projecte tan il·lusionant com rellevant.

No cal experiència ni formació

L’espectacle  està  basat  en  la inquietud per descobrir les arrels dels nostres avantpassats i transmetre-ho a les noves generacions d’una forma lúdica mitjançant les arts escèniques.

Isa,, Armando i Caridad, en la presentació de l'espectacle: Historia de Sant MartíI amb la curiositat de conèixer com es vivia com a poble i com a comunitat, seguint el fil dels darrers descobriments trobats amb les obres de l’AVE, Isa Moren i Armando Fernández impulsors de l’espectacle amb tot l’equip del Petit Ballet de Barcelona han anat madurant el projecte, i després d’una investigació exhaustiva han decidit finalment a posar-lo en marxa, tal com van explicar en la presentació al C.C. sant Martí.

Cal destacar que una part important d’aquesta història és desenvolupa al voltant de l’església de Sant Martí Vell i les masies, que són els testimonis visibles de l’origen d’un gran barri, edificacions que encara sobreviuen i que ara son monuments que formen part de la riquesa arquitectònica de Sant Martí.

Les persones que es presentin per participar en l’obra proposada, no han de tenir formació ni experiència. Tampoc ni hi ha límit d’edat. I se cerquen tant dones com homes. En principi, es faran assajos una vegada a la setmana.

Isa Moren i Armando Fernández en la presentació

Tant Isa Moren com Armando Fernández i l’equip promotor estan segurs de que aquesta iniciativa donarà peu a la col·laboració veïnal, fent pinya per tirar endavant aquest projecte col·lectiu i comunitari, i agraeixen la dedicació dels que ja estan participant.

 Tot i que la selecció de participants ja s’ha començat, segueix oberta la convocatòria
per què s’integrin més persones entre 25 i 40 anys.

Per a participar o per més informació cal posar-se en contacte amb Isa Moren, trucant al telèfon 654444992 o escriure a petitballetdebarcelona@gmail.com

(*) Fotos: Lorenzo Fuentes