A través de la música, la dansa i la teatralització  podeu ser protagonistes d’una obra única.

El Petit Ballet de Barcelona vol presentar un espectacle multi-disciplinar sobre el barri de Sant Martí. Per a porta-ho a terme volen comptar amb la participació dels veïns i veïnes de Sant Martí.

“¿Voleu participar de la creació d’ un espectacle comunitari sobre la historia de Sant Martí des dels seus inicis?” ens pregunta Isa Moren, la creadora del projecte en el full informatiu que podeu consultar en Pdf, en el que es vol engrescar a tothom, sobretot a les dones i homes que formen part de les entitats del teixit associatiu del barri. De moment, el projecte es pot portar endavant perquè compta amb el  suport del Centre Cívic Sant Marti, la Coordinadora VERN i a l’AAVV de Sant Martí de Provençals.

Estem convençuts de que el projecte us omplirà d’inquietud i il·lusió per descobrir i representar la historia del nostre barri des de l’època romana passant per l’edat mitjana, les guerres viscudes, la vida agrícola i la revolució industrial, ambdues amb convivència conjunta, així com la inmigració dels anys 50 i la formació de les associacions i reivindicacions veïnals fins els nostres dies”, continua explicant Isa Moren, que creu que “hi hauran moltes persones interessades en participar en un projecte tan il·lusionant com a rellevant”.

No cal experiència ni formació

Les persones que es presentin per tenir un protagonisme en la obra que es proposa, no tenen que aportar formació ni experiència. No ni ha límit d’edatd. I es cerquen tant dones com homes. S’organitzaran assajos una vegada a la setmana.

L’espectacle està basat en la inquietud per descobrir les arrels dels avantpassats i transmetre-ho a les noves generacions d’una forma lúdica mitjançant les arts escèniques.

I amb la curiositat de conèixer com es vivia com a poble i com a comunitat, seguint el fil dels darrers descobriments trobats amb les obres de l’AVE, l’equip impulsor de l’espectacle ha anat madurant el projecte, i després d’una investigació exhaustiva han decidit finalment a posar-lo en marxa.

Cal destacar que una part  important d’aquesta història és desenvolupa al voltant de l’església de Sant Martí Vell i les masies, que són els testimonis visibles de l’origen d’un gran barri, edificacions que encara sobreviuen i que ara son monuments que formen part de la riquesa arquitectònica de Sant Martí.

Isa Moren i l’equip promotor estan segurs de que aquesta iniciativa donarà peu a la col·laboració veïnal, fent pinya per tirar endavant aquest  projecte col·lectiu i comunitari.

Per a participar o per més informació cal posar-se en contacte amb Isa Moren, trucant al telèfon 654444992 o escriure a petitballetdebarcelona@gmail.com

Mireu el full informatiu en PDF, sobre aquesta iniciativa: 24Cartell_projecteHistoriaSantmartíCAT