Ana Carrasco-Conde, va publicar un article molt lúcid sobre el “negacionisme”, per part de l’ultradreta.

Amb el titol: Tres vegades “no”: negació, negacionisme i negligència. Sobre la negació de la violència de gènere, Carrasco -Conde explica sobre el que va pasar amb l’apertura del Parlament amb Nadia Otmani, víctima de violència de gènere,  que li va demanar respecte per a les víctimes a Ortega Smith,  i  li va criticar la seva utilització partidista.(*)

“Dogmàtic negatiu que nega a l’altre per a reforçar el seu món, el negacionista no reconeix el dolor de l’altre ni és capaç de mirar a la cara a aquelles persones que, no obstant això, diu voler protegir”. Les reflexions d’Ana Carrasco-Conde en la seva sèrie disruptiva”. [Llegir l’article complet a LA MAREA].
(…)
Destaquem aquest paràgraf….
Negar la violència de gènere. Negar els drets d’immigrants o LGBTI+. Negar el canvi climàtic. Tot això, negar un nom, redueix a res els límits, ara indefinits, que ens permetien reconèixer el que aquell nom emparava, i identificar, analitzar, criticar i entendre allò que volia assenyalar-se. Fins i tot impossibilita que aquest problema que nega pugui abolir-se o solucionar-se. Negar la violència de gènere és ja violència. I de gènere. Deixar de nomenar no obstant això no fa desaparèixer, sinó que encara pitjor, la violència continua existint sota la forma indefinida de la imprecisió del que no rep el seu just nom. I ro

Foto El País, de Fernando Villar

man en la nostra vida com un fantasma, com una amenaça que, per molt que neguem, ens continua colpejant. Si el que es nega s’obstina a donar prova d’existència i raons i arguments, llavors la negació es converteix en negacionismo. I amb ell apareixen les creences convertides en raons. La falta d’escolta i, sobretot, el fals escepticisme. L’escèptic no diu que “no” per molt que així ho creem ni “creu que no” respecte a alguna cosa: el veritable escepticisme, una de les grans escoles de l’Hel·lenisme antic, simplement analitza i observa minuciosament (sképtomai) tots els arguments”.

(*) La directora de la Marea, va ser premiada als Premis de Comunicació no sexista, organitzats per l’ADPC.

Fotos d’El Pais.  consultar l’article.