Als premis 2019, l’Acadèmia ha premiat a 12 dones.

Al final els premis no han sigut tant feministes com s’anunciaven. Malgrat que algunes de les pel·lícules nominades abordaven temàtiques des de la protecció i visibilitat de llengües indígenes al problema dels nens migrants o la temàtica del racisme als Estats Units. A més, s’ha intentat que la perspectiva de gènere tingui presència real. Al final qui es porta el gat a l’aigua, són els director d’Estats Units i les seves produccions.

La 91a edició dels premis Oscar es va celebrar el diumenge 24 de febrer a la ciutat de Los Angeles, i l’Acadèmia va repartir els triomfs i va donar un gran protagonisme a “Bohemian Rhapsody”, l’obra amb major nombre de premis, quatre per a aquesta pel·lícula biogràfica sobre el cantant de Queen, Freddie Mercury: millor actor, edició de so, mescla de so i millor muntatge. I la més premiada ha sigut “Green Book”, la primera incursió de Peter Farrelly en terreny dramàtic. El seu director, ja a va triomfar en els premis Oscars 2019 amb tres premis, inclòs el de millor pel·lícula.

Roma ha obtingut 3 de les 10 oscars als que optava. I el seu director Alfonso Quaron s’ha portat el premi a la millor pel·licula extrajera de parla no anglesa. Tampoc ha obtingut l’esperar guardó  Nadine Labaki, per la seva pel·licula Cafarnaum. Sembla que segeueixen en peu “murs” culturals que no afluixen, malgrat els discursos benintencionats. Aquestes nominacions es van produir  dos anys després de la polèmica sorgida per la falta de diversitat ètnica i de gènere en les candidatures de l’Acadèmia. Aquests canvis dins de la institució d’ Hollywood, estan servint per a guanyar una aprovació popular més àmplia. . Mireu la llista de totes les produccions guanyadores al Canal 3/24.