Octubre Negre a Madrid obrirà les seves portes des del pròxim 28 d’octubre fins a l’1 de novembre de 2019. Un esdeveniment a tenir en compte.

Serà la primera vegada que s’organitza en Madrid aquest festival. Octubre negro és un  projecte mastodòntic no només pels seus inicis en el cor de la capital madrilenya, sinó perquè amb el temps, si aquesta és bona, la nostra idea és estendre’l a altres províncies com Barcelona, Zaragoza i València, com a exemples inicials. Una trobada de 4 dias que te la finalitat de crear un víncle  entre oïdors, escriptors i artistes de tot el país. Consulteu la Programació Provisional.

L’elenc de personalitats és d’allò més variat i gira d’acord amb els temes que tractarem en les taules rodones que establirem al llarg de cinc dies. Al costat d’un equip d’experts i professionals, parlarem del modus operandi d’assassins i agents d’intel·ligència, de com es realitza una autòpsia, de l’erotisme i la novel·la romàntica actual més transgressora, la novel·la negra com a reflex del nostre temps: crisi de valors de la societat actual, globalització, internet… la psicologia aplicada a la literatura, el narcotràfic, assassinats de presidents americans i una àmplia gamma de menús literaris. I per si no fos prou, en un entorn com és l’Associació d’Escriptors i Artistes Espanyols (*). L’AEAE, per cert, és l’associació més antiga de parla hispana, i volen dur a terme una yincana literària al més pur estil de Ágatha Christie i visitarem el Panteó d’Homes Il·lustres. L’entreteniment, el coneixement, l’humor negre i la cultura estan servits. Qui dóna més?

El Festival Octubre Negre a Madrid, sota la vara de comandament del comissari J. Sr. Álvarez Cayero, comptarà entre altres, amb el suport i la participació de Juan Madrid, Laura Falcó, Emilio Porta, José Luis Muñoz, Juan Eslava Galán, Luis Alberto de Conca, Gabriel Monte Gual, José Cabrera, César de la Làmina, José Vaccaro, Carmen Baena Salamanca, José Manuel Muriel, Teresa Abedul, Victor Claudín, Eva Olarra, Fernando Martínez Lainez, Alberto Pasamontes, Victor Moreno, Javier Sánchez Sánchez, Angelique Pfitzner, Juan Carlos Ordóñez, Gerardo Centeno, Rosa Sánchez, Manuel Munar, Antonio Casares, Manuel Bogajo, Sergio Varela, Juan Sánchez Vallejo, Antonio Castillo, Juan Luis Jiménez, Borja Castellano, José Antonio Ruiz,… en el marc incomparable de l’Associació d’Escriptors i Artistes Espanyols.

El desig dels organitzadors, L’AEAE, el Col·lectiu d’Escriptores: Lee o Muere i Ediciones Atlantis,  és que dins de les taules i els fòrums de debat estiguin presents, i aportin el seu punt de vista, tots i cadascun dels actors que componen l’entramat del món literari: escriptors, editors, llibreters i lectors. Només així podem aspirar a oferir la visió fidedigna i plural que anhelem.

El Festival Octubre Negre a Madrid, com una mirada al passat per a encarar el futur, es tancarà el dia 1 de novembre, dia de tots els Sants, amb una visita al Panteó d’Homes Il·lustres que gestiona la AEAE, on, entre altres, descansen les restes de José Canalejas, Eduardo Dato i Cánovas del Castillo.

Escoltar, el programa Radio Inter, en el Video Youtube, al final es parla d’Octubre negro.

[+info als telèfons: 91 865 77 36 / 645 97 43 33 info@octubrenegro.es]

(*) AEAE: (C/ Leganitos, 10. Metre Callao)