No us perdeu el Festival de Gènere Negre dels Pirineus amb moltes activitats!

Aquest festival es presenta per segona vegada amb més dies i mes activitats. Des del dissabte 28 d’abril a l’1 i 2 de maig d’enguany, tindrà lloc a Bossòst, un poble aranès que  val al pena visitar. La segona edició d’aquest Festival reuneix a una selecció dels millors escriptors i escriptores de novel·la negra que, al costat de experts i crítics, durant uns dies compartiran taules,  debats i moltes activitats, amb el públic que pot assistir de forma gratuïta a l’esdeveniment, que se celebrarà en aquesta zona dels Pirineus de Lleida, en la que es podrà gaudir de paisatge (amb la tradicional excursió per la muntanya) i es podrà participar a les sessions de la Trobada. En aquesta edició s’ha previst que els premis es lliuren a Viella el dimarts 1. I per els que vulguin seguir el festival fins al final, el dimecres 2 també haurà un programa especial a Toulouse. [Consultar el Programa complet i veure la Presentació del Festival a Youtube]. 

A la presentació del dimecres 21 a la llibreria Alibri  van participar Amador Marquès (Batlle de Bossòst);  José Vaccaro (escriptor); Xavier Borrell (jurat);  Noelia Riaño (editora);  Manuel Quinto (crític) i José Luis Muñoz (comissari), que van comentar les novetats d’aquesta edició, que anirà molt  més plena de continguts i activitats que la de l’any anterior. [+info a Facebook]

Muñoz -que des de fa anys viu a Bossòst- un petit poblet dels Pirineus, va pensar que a la “Montanha Nera ( en aranès)” es podia fer un festival que reuneixi paisatge i gènere negre, i l’any passat es va fer la primera edició amb gran èxit de públic i novel·listes.  Aquest festival ofereix  a la vegada gaudir de l’ambient, fer passejades, veure cinema negre, escoltar jazz, i sobre tot participar en les actes de presentació, conferències i taules rodones,  que es faran durant  tres dies. El públic assistent tindrà  l’ocasió de debatre i estar a prop dels seus novel·listes preferits, tant de Catalunya, com de l’Estat Espanyol. I per aquesta ocasió tant els hotels, com els locals de restauració faran preus i menús especials pels visitants.
El Festival és possible gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments de Bossòst i de Lles, Edicions del Serbal i l’Associació Lee o Muere.

Podeu reservar tot escrivint a angeliquepfitzner@yahoo.es.

(*) Podeu consultar l’entrevista, a Angelique Pfitzner, sobrel’edició anterio i el paper de les dones,  publicada a La Independent, al 2017: “Les escriptores aporten a la novel·la negra un relat més suggeridor”.

Video de presentació a Barcelona: Susana Sosa Villafañe, escriptora que participarà en una de les taules del Festival