L’associació 50a50 presenta 15 candidates per aconseguir la paritat efectiva als òrgans de direcció.

La Cambra de Comerç de Barcelona renovarà al maig els òrgans de poder, en unes leccions convocades pel 8 de maig. En el Consell Executiu actual, de 14 membres només dues són dones. Una xifra que en cap cas no reflecteix la paritat a la qual obliga la Llei per a la igualtat (17/2015) aprovada al Parlament de Catalunya. Per tal de capgirar aquesta situació, l’associació 50a50 Lideratge Compartit ha decidit presentar una candidatura independent amb 15 aspirants a entrar a la cambra.

10 % de presència femenina a la Cambra

Com és possible que només un 10 % dels membres de la Cambra siguin dones”, es pregunta Isa Moll, secretària general del FAD, docent a ESADE i ara també candidata a entrar a la Cambra de Comerç de Barcelona. “Amb un 70 % de dones en el teixit comercial i un 45 % en en el teixit empresarial en general com pot ser que tinguin aquesta poca representativitat?”, afegeix Moll. Altres candidatures es comprometen a arribar a un percentatge del 30 %: “És un gran pas, però per nosaltres queda curt, volem la paritat real”. Ho diu Carol Daurnet, enginyera industrial, empresària i candidata també a entrar a la Cambra. [Consulteu el reportatge de BTV]

Cal tenir en compte que a aquestes eleccions del 8 de maig  2019, es presentaran 5 candidatures. A la de les dones, Economia Digital, l’anomena. “La candidatura del Lobby, que promociona Anna Mercadé.