Presentació i festa sobre el llibre dels 20 anys.

Primer es va presentar el llibre, el 5 de Novembre a la seu de ‘Institut del Teatre, y el dijous 15  va tenir lloc la festa dels 25 anys a Luz de Gas. Consulteu la interessant crónica que ha publciat Isabel Franc, a La Independent. 
La Consellera de Cultura de la Generalitat, Hble. Sra. Laura Borràs i Castanyer, la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Nuria Valada i la directora de l’Institut del Teatre i cofundadora de Projecte Vaca, Magda Puyo han acompanyat la presentació del llibre “Creadores Escèniques Segle XXI. Projecte Vaca” a l’Institut del Teatre.El llibre “Creadores Escèniques Segle XXI. Projecte Vaca”, commemora els 20 anys de Projecte Vaca, i està editat per Uan-tu-tri, que es va presentar dilluns a l’Institut del Teatre amb la presència de la Consellera de Cultura de la Generalitat, Hble. Sra. Laura Borràs i Castanyer i la directora de l’Institut del Teatre i cofundadora de Projecte Vaca, Magda Puyo, entre d’altres, relata les experiències, aportacions i lluites d’un nodrit grup de dones del món de l’escena a Catalunya en pro de la visibilitat i el reconeixement del treball escènic femení dins de Projecte Vaca. Per celebrar els 20 anys d’història, s’ha elaborat el llibre Creadores Escèniques del S.XXI, Projecte Vaca que compta amb una redacció històrica dels esdeveniments creatius i discursius d’aquestes dues dècades de trajectòria així com amb imatges exclusives, històriques, divertides i sentimentals que representen moments únics de l’associació.
El llibre escrit per Cristina Serrat i coordinat per Teresa UrrozCreadores Escèniques Segle XXI. Projecte Vaca compila les vivències del col·lectiu des de la seva creació el 1998 fins a l’actualitat i les emmarca en el seu context polític i sociocultural, especialment pel que fa a l’evolució dels moviments feministes. Alhora, el llibre recull imatges exclusives, entranyables i divertides que il·lustren moments històrics i únics de la vida de l’associació. “Documentem el passat per escriure el futur” deia l’autora durant la presentació a l’auditori de l’Intitut del Teatre.
(*)Projecte Vaca, és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica. “L’objectiu del projecte implica estimular l’estudi i promoció de treballs fets per dones en el teatre, acollint les iniciatives creatives plantejades per les dones vinculades a Projecte Vaca i apostant pel treball col·lectiu“. D’aquesta manera, són capaces de generar projectes de creació contemporània independent, comprometent-se amb la creació escènica de qualitat. Mercè Espelleta, actualment la presidenta de l’associació, remarca que: “En definitiva són 20 anys de reivindicar l’imprescindible i tot sovint ocult paper femení en l’art escènic. i seguint endavant“.

La publicació del llibre Creadores Escèniques Segle XXI. Projecte Vaca ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona-Institut del Teatre, la Fundació SGAE, l’Institut Català de les Dones, Ca la Dona i l’aportació econòmica de 126 persones participants d’una campanya de micromecenatge. [+info]