La pandèmia és el catalitzador i accelerador del procés de canvi profund en el qual ja està immers el comerç minorista.

Philip Kotler i Giuseppe Stigliano aborden, en el llibre ‘Retail 4.0’, editat per LID Editorial, com la revolució digital ha canviat molts dels supòsits en els quals s’ha basat el comerç minorista o “retail” en les últimes dècades. En l’obra recullen els deu consells estratègics per a fusionar el màrqueting tradicional amb el digital.

Ara, la majoria dels clients compra des dels seus telèfons intel·ligents, no en botigues físiques, i confien més en les xarxes socials i en les opinions d’altres compradors que en la publicitat de les pròpies marques.

En aquest nou context, les estratègies del màrqueting tradicional ja no donen resultats. És necessari un nou model que ajudi les marques a millorar l’experiència de client per a complir satisfactòriament amb les seves expectatives i les seves noves necessitats.

Triar les tecnologies més funcionals, alinear la informació que es transmet tant online com off-line i, finalment, aconseguir que les botigues físiques es converteixin en destins als quals voler anar per a guanyar la lleialtat del consumidor i defensar-se de la competència més agressiva. [Seguir llegint l’article a 39 y Más]

Fotos de Philip  Kotler i Giusepe Stagliano” sobre el comerç minorista en Directivos y Empresas (mireu l’artícle) i foto de  Alexandra (Moda 22) de BeTeVé.