El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi  serà el primer festival presencial post-confinament.

“Uno para todos” ha sigut el film escollit per la première europea i  donarà el tret de sortida al festival el 25 de juny,  un festival ajornat que durara dins el 2 de juliol, i que complirà amb la normativa vigent de seguretat. Per tant caldrà reservar localitats amb antelació, perquè les sales del cinemes Verdi només podran estar ocupades al 50 % de l’aforament...

El segon llargmetratge de David Ilundain, després de B, de Bárcenas, està protagonitzat per David Verdaguer i centra la seva trama en l’educació. Catalunya i Aragó van ser els escenaris de rodatge de la pel·lícula l’estiu del 2019 durant sis setmanes. [+info]

El Festival BCN FILM FEST tenia que celebrar la setmana de sant Jordi, i ara les dates anunciades per la direcció del certamen són del 25  de juny al 2 de juliol. Aquest any doncs, el Festival de Sant Jordi se celebrarà després de Sant Joan. Amb les mesures de seguretat com a grans protagonistes (més enllà de les pel·lícules) el certamen serà el primer gran esdeveniment de cinema que se celebrarà passat el confinament i conservarà totes les seccions previstes i bona part de la programació que va presentar al gener.

Entre les 60 pel·lícules que s’estrenaran cal destacar  els films de les directores, Marjane Satrapi amb “Madame Curie“;  Caroline Link, amb “Cuando Hitler robo el conejo rosa“; Agnieszka Holland amb “Mister Jones” i Manele Labidi Labbé, amb “Arab Blues“. També destaquem alguns films en en que sobresurten les dones com a protaginistes,  com “La lista de los deseos “de Alvaro Diaz Lorenzo, divertida comedia sobre un viatge a  Marroc de María León, Victoria Abril i Silvia Alonso; “I am Woman”  d’Unjoo Moon i el “Glorioso Caos de la Vida” de Shannon Murphy , entre d’altres.

El que sabem igualment són les novetats confirmades de la seva programació. Fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, torna a oferir pel·lícules que giren al voltant de l’eix temàtic Cinema-Literatura-Història dins la Secció Oficial, centrades sobretot en adaptacions literàries, biopics de grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància. Com en les edicions anteriors, el Festival comptarà amb 6 seccions: Secció Oficial, Cinema amb Gràcia (dedicada a les comèdies), Zona Oberta, Art al Cinema (dedicada a grans documentals sobre art), Imprescindibles (dedicada a clàssics de cinema d’autor) i una secció dedicada al cinema d’un país convidat. Entre les premieres que veurem destaquen el film polonès nominat a l’Oscar com a millor pel·lícula estrangera CORPUS CHRISTI,  i TRUE HISTORY OF THE KELLY GANG de Justin Kurzel amb George MacKay, Charlie Hunnam i Russell Crowe.

Per altra banda el BCN Film Fest també dedica un espai al centenari d’Èric Rohmer i Mercedes Sampietro, l’actriu de teatre, televisió i cinema, serà la Presidenta del Jurat del BCN FILM FEST 2020Un dels atractius principals del festival és el preu de les entrades: 2’90 cadascuna. La graella completa amb la programació definitiva s’anunciarà properament..