Meno es más” es veurà el divendres 15 al CC. Besòs

L’obra de microteatre“ MENO ES MAS”, tanca el 15 desembre el Festival 2023, amb el cartell: Entrades Exhaurides!. Aquesta comèdia escrita per Mercè Espelleta i dirigida per Ariadna Martí, ha trobat que s’han apuntat a través de la Web, unes 60 persones. Sembla que a tothom li agrada la divertida “conversa” sobre com viuen la menopausa dues íntimes amigues de tota la vida. A Margarita li ha canviat la vida per a millor, se sent plena, lliure, radiant i millor que mai! Però la seva amiga, Sole, està feta un embolic i la viu des del dolor, la ignorància i la preocupació. El seu marit la maltracta i ella ja no sap què fer… Mireu el reportatge amb entrevistes incloses emès per Plaça Tisner, de BeTeVe

Després d’aquesta representació de cloenda, tindrà lloc una xerrada conduïda per Montse Roura, de l’entitat “Ella y el abánico”, i un debat posterior, fins a les 21, h en el que tothom podrà participar. [+info] .

“Meno es más”, hi serà el divendres 15 de desembre, a les 19,30. Al Centre Cívic Besós-Maresme ( Rambla Prim 87). Es recomana estar a la porta de la sala del teatre, màxim a les 19,15h.  L’aforament és limitat i cal agafar bon lloc!

Gran èxit de “María Antonieta” al CC. Besò

Aquesta obra que veure el divendres 1 de desembre, i va ser escollida pel festival per la història i sobretot pel gran nivell d’Interpretació de l’actriu Analia Puentes. (dirigida Jessica Walker, segueix amb gran èxit on es presenta). L’adaptació lliure de la mateixa actriu, basada en el llibret de Steffen  Zweig, és única i original, ella es mostra per dins i per fora, completament nua i sense trucs ni maquillatge.  Una vida tràgica  presentada amb sentit de l’humor. “Només a la desgràcia se sap de debò qui ets” va dir Maria Antonieta, una dona lliure en una època  turbulenta.  Una encarnació delirant i honesta de la víctima més coneguda de la Revolució Francesa, que va entusiasmar el públic, més de 100 assistents que van omplir la sala de teatre.

Walker presenta un tour de force actoral que segons explica: “travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: l’estrangera, la malbaratadora, la mare, l’actriu, la inadaptada, la dona, l’esposa, l’adolescent, la condemnada…” Tal com destaca Fernando Zolla, en platea.com, sobre la interpretació de Puestes, hi ha en María Antonieta un lliurament complet i radical de l’actriu cap al personatge. Com ens aconsegueix transmetre el seu compromís com a intèrpret fins a situar el nostre com a espectadors al mateix nivell és una cosa digna d’admirar. Una funció capaç de mirar i debatre a través del seu discurs tant continguts com formats escènics i amb una gran validesa avui dia”

El Festival Dona Crea que es va inaugurar el divendres 17 de novembre i tindrà la cloenda el divendres 15 de desembre,  al Centre Cívic Besòs, amb “Meno és más” , una comèdia molt divertida sobre la menopausa, sobre una etapa de la vida de les dones que sembla amagada, com un tabú, del que no s’atreveixen a explicar- I nosaltres -subratlla Mercè Espelleta, una de les directores del Festival-volem parlar-ne amb l’obra de cloenda i al col·loqui posterior”.  Sobre María Antonieta, Imma Manresa afegeix que “ens plau mostrar la vida real d’una dona de la qui la història ens ha donat una versió tergiversada, quan en realitat va ser una dona valenta, símbol del naixement d’una nova era”.
Imma Manresa i Mercè Espelleta, organitzadores i ànimes del festival, seleccionen, com cada any temàtiques de dones, “sempre tenim en compte- expliquen- què les obres que es presenten tinguin un contingut audaç, provocatiu, desafiant, per tal de visibilitzar i denunciar la violència i la discriminació vers les dones, i per convidar-nos a veure el món des de diferents perspectives, sortir de la nostra zona de confort i entendre altres realitats”.  El Festival, comen cada edició es fa Sant Martí… Tenir en compte, que el Districte de sant Martí fa una recomanació especial del Festival que s’ha publicat a la Web de l’Ajuntament de Sant Martí.

Les organitzadores del Festival, estan convençudes que la creativitat teatral amb perspectiva de gènere segueix sent molt necessària i han volgut apropar a un barri tan popular com el Besòs- Maresme unes obres amb aquesta perspectiva, però que poden agradar a tothom. “Posem sobre la taula el fet de sentir de les dones, sense importar la seva condició, on visquin, quins estudis tinguin. Sense importar edat ni gènere.”, aclareix Espelleta.  Per la seva banda, Manresa puntualitza; “Són temes que interessen a tots els públics, sense distinció de sexe. Perquè tenen a veure amb la nostra vida quotidiana, de les quals ens costa parlar. Nosaltres volem mostrar aquests temes propers perquè és molt necessari en aquests moments”. [+info]

Obres per a tots els gustos amb sentit de l’humor

SEGAREM ORTIGUES AMB ELS TACONS . L’obra presentada per la companyia valenciana Contrahecho Produccions:, el divendres 24, va obtenir un èxit rotund. El públic es va entusiasmar amb la vida i denuncia des de dintre- dels 4 personatges -3 dones i un travesti- ancorades en una crua realitat, que demostren que cap prostituta neix com una ortiga a la vora del camí, al costat de la carretera. Un text proper, atrevit i transgressor sobre les seves esperances, somnis, costums, irritacions i denuncia. Hi ha amor, tendresa, ràbia, dolor i també humor, i la consideració que tota l’explotació i l’esclavitud de les dones, joves i homes que es prostitueixen -són molt més que unes xifres aterridores-que creixen cada vegada més. Un negoci que es mou al voltant del “puter”, una persona “normal” , però oculta, del que ningú parla, i es mou en el nostre entorn amb tota tranquil·litat. Mireu els vídeos a Vimeo o a Youtube

Amb ADEU JANE de la Companyia Bynomi, es va inaugurar el  divendres 17 de novembre, a la sala d’actes Institut Carlos Diaz. Mariona, la protagonista, travessa un dels moments més importants de la seva curta vida: amb només disset anys, ha de passar per l’extirpació del seu pit malalt, i quan li fan el tractament s’imagina coses que posen humor a la seva experiència. Basada en una història real, aquest espectacle és, també, un espai per reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i la importància de l’acceptació i estima pròpies. Una obra emocional i propera, molt bé dirigida i interpretada per Clara Moraleda. Ella junt, a les seves companyes Joana Rossello i Laura Dorca, van estar formidables, i ens van fer còmplices i solidaris amb l’experiència tràgica de Clara, explicada amb molt sentit de l’humor.

Mireu el tràiler del festival a YOUTUBE, Consulteu Facebook DonaCrea
Mireu el FACEBOOK de l’esdeveniment i poseu ASISTIRÉ. Les primeres 10 persones que ens envien un mail a amoncomunicacio@gmail.com, tindran una invitació gratuïta a CADASCUNA de les obres

Consultar altres publicacions sobre el tema:

  • Reportatge amb entrevistes incloses a Plaça Tisner, de BeTeVe
  • Consulteu el Programa d’Emelda Rosa, dissabte 18 nov. Mireu Youtube.
  • Consulteu el Programa de RNE, a Informatius Radio5, dissabte 18:
  • En RSK. Dissabte 18: Mireu Instagram, i el programa a IVOOX. (últims minuts)
  • Consulteu el Programa de Radio Estel La Caravana.
  • Consultar sobre Maria Antonieta en Platea.com:
  • Consulteu Culturalia: Susana Sosa Villafañe. Directo dimars 21(18h a 19:45h): Radio Trinijove 91.9 FM
  • També el post s’escoltarà en Radio Cunit, i en Es mi radio.
  • Mireu l’Agenda La Vanguardia