La cacera d’Assange i Pablo González, al descobert.

L’emissió de la pel·lícula The trust fall: Julian Assange (2023), de l’australià Kym Staton, i el testimoni d’Oihana Goiriena, dona del periodista Pablo González, empresonat a Polònia, van posar de manifest ahir la terrible i injusta situació que tots dos estan patint. Tant la projecció del film com la intervenció de Goiriena es van fer en el marc del XX Festival del Cine de Drets Humans de Barcelona, als cinemes Texas. La pel·lícula és un documental de dues hores que recull testimonis de tota mena –periodistes, advocats i juristes, polítics, activistes pels drets humans, alts càrrecs de Nacions Unides, i també familiars– que deixen palesa la persecució de què és objecte el fundador de Wikileaks, Julian Assange. Totes les persones que hi surten aporten dades de la injustícia que suposa el seu empresonament i les duríssimes condicions de reclusió que està patint a la presó britànica de Belmarsh.

Pau Pérez, professor i psiquiatre expert en tortura psicològica, que va poder visitar Assange a la presó, va aportar dades sobre el seu estat de salut i no va dubtar a acusar les autoritats estatunidenques i britàniques de «tortura psicològica» envers Assange. Ho ha fet tant com un dels testimonis que surten a la pel·lícula, com ahir, a la taula rodona posterior a la projecció del film. Els i les diferents testimonis que hi surten defensen la condició de periodista d’Assange –cosa que des d’alguns sectors s’ha volgut negar– i que la persecució i voluntat de destrucció personal del fundador de Wikileaks només responen ha fet de voler silenciar el periodisme crític, amb informació veraç i contrastada sobre les accions que els governs –especialment el dels EUA– volen amagar a l’opinió pública.

Una de les testimonis que surt a la pel·lícula és la presidenta de la Federació Internacional de Periodistes (FIP). Dominique Pradalié, que va titllar la situació que pateix Assange com d’injusta i que la seva persecució és una amenaça a la llibertat de premsa i a la mateixa democràcia. Tant la FIP com la Federació Europea de Periodistes (FEP) han reclamat reiteradament l’alliberament immediat Assange i també el de Pablo González. El Sindicat Nacional de Periodistes (NUJ, en les seves sigles en anglès) britànic ha participat en les nombroses mobilitzacions que hi ha hagut davant de la presó on età tancat el fundador de Wikileaks. Continuar llegint la informació  publicada Quico Rafols, president de SPC a la Web del Sindicat de Periodistes.

Al final de la projecció va parlar Quico Rafols, i també va intervenir la dona de Pablo Gonzàlez, que està gairebé 2 anys a una presó d’alta seguretat a Polònia, sense judici ni càrrecs. Posteriorment, va tenir lloc un debat sobre la llibertat d’expressió a tot el Món. Els organitzadors del Festival de Drets Humans 2023, van comentar que estan organitzant una concentració a la porta de l’ambaixada de Londres a Barcelona. Recordeu que el Festival dura fins al 10 de desembre, als cinemes Girona.

Nils Melzer, relator especial de l’ONU par la tortura, va dir haber comprobat, a més, “tortura y malos tratos deliberados” al periodista i la nul·la col·laboracióp dels estats responsables.

Mientras investigaba el caso de Julian Assange, encontré pruebas convincentes de persecución política y arbitrariedad judicial, así como de tortura y malos tratos deliberados¨, va manifestar en Nils Melzer, relator especial de l’ONU a la revista “Le Monde Diplomatique”. “Sin embargo, los Estados responsables se han negado a cooperar conmigo en la adopción de las medidas de investigación exigidas por el derecho internacional.
El caso Assange es la historia de un hombre perseguido y maltratado por revelar los sórdidos secretos de los poderosos, incluidos los crímenes de guerra, la tortura y la corrupción”, va comentar, senyalant que el fet va posar de manifest la doble cara de les democràcies occidentals, que “quieren presentarse como ejemplares en materia de derechos humanos”.

Vídeo publicat a https://www.youtube.com/watch?v=TOmGg72_Vds

Info del Sindicat Periodistes Catalunya (SPC): La cacera d’Assange i Pablo González, al descobert. 

Informació anterior publicada al Sindicat Periodistes Catalunya:

Mireu Info a la Federacio de Periodistes.

Mireu Vídeos a  Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9E19eTcI7iU

Interessant el vídeo publicat a EL PAIS, el que es mostra el vídeo sobre l’assassinat a civils i periodistes, des d’un avió de l’exèrcit dels EUA en Iraq: sobre la visita del jutge Garzon: https://www.youtube.com/watch?v=0Lx8k4GbxuY

Veure  FESP Periodistes

https://www.facebook.com/thetrustfalldoc/

Sobre Festival Drets Humans: https://fcdhbcn.com/

Mireu el trailer del Festival

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]