Reproduïnt l’entrevista que ha publicat Karma Peiró,  a Nació Digital

Foto d’Adrià Costa. Nació Digital

La directora de Nació Digital, Karma Peiró ha publicat en elseu mitja, una entrevista magnífica a Therese Jamaa, la directora   general de la GSMA, que  assegura que el context polític a Catalunya no va posar mai en perill la celebració del Mobile .”El 2025, el 5G generarà uns 113 milions d’euros per a Europa. Volem que almenys un 10-15% es quedi a la capital catalana”, explica

Therese Jamaa és la directora general de la GSMA, el consorci que representa a 800 operadors de telefonia mòbil i les 300 empreses de telecomunicacions més importants del món. Ella és la responsable màxima de la Mobile World Capital, la plataforma que impulsa projectes tecnològics en l’àmbit de l’educació, l’economia i la salut des de la ciutat de Barcelona. 
La GSMA organitza la cita anual de la telefonia mòbil que té lloc a la capital catalana des del 2006. Enguany es va especular amb un possible canvi d’ubicació pel context polític. No obstant això, la directora general assegura que malgrat que es van estudiar altres opcions, mai es va pensar seriosament en un canvi d’ubicació. “Quan un esdeveniment atrau tantíssima gent cada any i es desplacen 3.500 periodistes, seria absurd desaprofitar-lo”, explica a NacióDigital.

Foto Adrià Costa. Nació Digital

Entre altres preguntes destaquem (…)- El director de màrqueting de la GSMA, Michael O’Hara, va anunciar un augment de la participació femenina al MWC. Però de 107 mil congressistes, només van assistir-hi unes 25 mil dones.  No ens agrada la tecnologia?

– Jo mateixa m’ho pregunto també. És molt decebedor, però hi ha molt poques dones en tecnologia, i ja no parlem de directives. Fa dos anys, vam aconseguir un 21% de representació femenina. Enguany ens hem superat i han vingut un 24%. És un sector encara molt masculí. La idea és potenciar iniciatives com Women4Tech durant els dies del Mobile. I és fantàstic que existeixin altres com Dones en xarxa o Women in Mobile al marge del MWC.
Mireu l’entrevista a Nació Digital