El lliurament dels  Premis DonaTIC 2020 es
va fer coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace.

El passat dimarts 8 d’octubre es va celebrar la Gala de lliurament dels Premis Dona TIC 2019, organitzats per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat, a la Sala Barts de Barcelona. Van reconèixer el talent i l’emprenedoria digital femenina a Catalunya de la mà de dones procedents dels àmbits empresarial, professional, acadèmic i d’iniciatives socials.

L’esdeveniment va coincidir amb el Dia Internacional d’Ada Lovelace, que homenageja a la primera programadora de la història. El jurat va distingir la tasca realitzada per les dones en diversos camps.[+info]

 Un total de 85 candidatures que van optarla sisena edició dels Premis DonaTIC del Departament de Polítiques Digitals, uns guardons que s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic.

La sisena edició dels premis ha distingit a les enginyeres Marta Guardiola i Sandra Sans; la investigadora Carme Torras; la divulgadora Cristina Steegmann; l’experta en intel·ligència artificial Verònica Boldón; les estudiants STEAM Andrea Querol Agnès Malé i Meritxell Bautista, premi Empresària.

A més, en la categoria d‘Iniciatives Referents, l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, ha estat reconeguda pel programa ‘Technovation Girls’, un projecte social adreçat a noies d’entre 10 i 18 anys per ajudar a incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic. La darrera edició ha aplegat al voltant de 400 nenes.

La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, s’ha mostrat satisfeta perquè tenint en compte la situació actual, en els dos mesos que ha estat oberta la convocatòria hem rebut més de vuitanta candidatures, una xifra que confirma el talent tecnològic femení que hi ha a Catalunya i que des del Departament de Polítiques Digitals volem ajudar a visibilitzar i fer créixer”

[+info](*) Sobre el nomenament de Joana Barbany. Tot Cugat.

L’acte de lliurament dels premis ses van poder veure en directe a través de Youtube:

Podeu consultar el reportatge complet amb la referència de totes les premiades a  39 y más,  en un article de l’editora, Leonor Sedó.