Dintre de la jornada de suport al poble amazigh ‘homes i dones lliures, Barnasants 2018, ens va oferir un concert únic amb el grup de rumba algeriana, i cantants amazigh.  

Per a celebrar els 2968 anys de resistència amaziga, el diumenge 28 de gener van poder gaudir de Gosto BCN (Rumba argelina) i amb  els cantautors Jawad Amazigh i Dani Caracola, que també va coordinar i presentar l’acte i el concert.


Gosto BCN  és una formació liderada per Hakim (ex-Chaqlala) i Ángel (La Banda del Panda). Un concert multilinguè, en català, castellà i llengües amazigues, amb un repertori de cançons d’anada i tornada al Magrib i al nord d’Àfrica. La jornada es va iniciar el mateix diumenge, a les 13 h. amb una xerrada “La lluita de els dones amazigues”, a càrrec Salwa,  diputada a l’actual Parlament de Catalunya, per “Junts per Catalunya” ,  fundadora de Tamettut (Associació de Dones Amazigues). Desprès va tenir lloc un dinar popular, i a les 16 hores , la projecció del documental “Arrhash” (Verí) [+info]


A partir de les 18 hores van poder gaudir del recital de poesia i música amaziga, amb la cantautora canària Yaiza Rodríguez:
I després es va iniciar el concert, que forma part dels que va programar Barnasants 2018 el mateix diumenge, en diferents sales de la ciutat i de Catalunya. [+info]. El concert  es va realitzar al mateix local de  la jornada, de la Llealtat Santsenca.  Calle Olzinelles, 31. Plaça de Sants.

 El Festival Barnasant va fer la presentació oficial a la Fabrica DAMM ( Consultar article de la presentació). I s’inaugura oficialment amb el concert del cantant ampordanès Joanjo Bosk, el divendres a les 20;30 al Teatre Joventut: Presentarà el disc Cami de l’Aigua.

Consulteu l’article i el video d’inauguració de Barnasants.