La pel·lícula guanyadora va ser ‘Estiu 1993’, amb una directora,  i moltes dones van ser premiades. Una nit dels Gaudi molt feminista i de lluita contra la violència envers les dones s’exposava en cartells que tothom portava.

Núria Prims i Marcel Borràs, protagonistes de ‘Incerta Glòria’, el film amb més nominacions dels X premis Gaudí: foto Vilaweb.

Tal com va publicar Vilaweb, els premis Gaudi van estar marcats per l’e l’excepcionalitat política del moment a Catalunya, amb seiens buits, llaços Grocs, i cartells

Les pel·lícules amb més premis en aquesta X edicó dels Premis Gaudí són Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga, amb 16,  Carla Simón i ‘Estiu 1993’: l darrer film d’Isabel Coixet ‘La llibreria’ s’ha portat dos premis. I ‘Tierra firme’ de Carlos Marques-Marcet, dos més. Però havien altres peículesdirigides per dones com  ‘Brava’ de Roser Aguilar, ‘o Júlia ist’ d’Elena Martín amb 2, que no van tenir la mateixa sort.  L’actor David Verdaguer, premiat per Terra firme, va ser  l’encarregat de presentar aquesta gala del 28 de gener. 
La llamada
 s’ha endut el nou premi del públic al millor film. La gala ha estat marcada per la reclamació de més presència femenina al cinema i per la situació política a Catalunya[+info i llista de premis  a VilaWeb]