Autors i autores s’han trobat per tercer any consecutiu, en un festival internacional que va finalitzar el diumenge 5 de maig.

Amb el lliurament del Premi 2019 del Festival Black Mountain Bossòst a Xavier B. Fernández, per la seva novel·la: “Dinero fácil” publicada per Bohodón Ediciones, i amb la menció especial i premi per la seva trajectòria a Andreu Martín es va clausurar el diumenge 5 de maig aquesta tercera edició  del Festival 2019, que ha tingut molt seguiment de públic, i  s’ha convertit en internacional, ja que ha comptat amb participants de tot arreu.
La tercera edició d’aquest festival, que es celebra a la Val d’Aran entorn del gènere negre.  Un festival que va durar tota una setmana, del 29 d’abril al 5 de maig i en el que han participat importants escriptors de Panamà, l’Argentina, Catalunya i l’Estat Espanyol. Alguns d’ells  han creuat  el toll expressament i han participat als diversos debats de la setmana. Consulteu el_PROGRAMA PDF.

Aquest any, a part d’aquesta important presència de la literatura llatinoamericana Al voltant de l’americà Jim Thompson, hi ha una taula de debat en la qual intervenen els escriptors Alberto Pasamontes, Paco Gómez Escribano, Jerónimo García Tomás. José María García Sánchez i Andreu Martín: I sobre el es  projecten cinc pel·lícules inspirades en sengles novel·les seves al cinema de Vielha (Atracament perfecte de Stanley Kubrick, La fugida de Sam Peckinpah, Sèrie Noire d’Alain Corneau, Els timadores de Stephen Frears i El diable dins de mi de Michael Winterbottom, comentades pels crítics Joan Salvany i Manuel Quinto), i un altre viu, Andreu Martín, que rebrà el premi Black Mountain Bossòst, una escultura personalitzada de Ángels Freixanet, a tota una carrera de mans del guanyador del passat any Juan Madrid. [consulteu la info publicada a Entretanto]


És tota una setmana amb més de 30 activitats, xerrades, presentacions literàries i premis. Amb 40 autors invitats, projeccions de pel·lícules,  debats,  conferències, senderisme, gastronomia i recitals de música i poesia.
El Festival es obert al públic i gratuït. I cal donar-se prisa  per a reservar, perquè els hotels més propers, com l’Hosteria Catalana, l’Hotel Garona i l’Hostal Tina de Bossòst, sempre estan plens setmanes abans de l’esdeveniment. Es important que feu la reserva ja, perquè les places s’ esgoten! (Aquí trobareu les ofertes de diversos establiments)
L’escriptor José Luis Muñoz, veí de Bossòst i autor de novel·la negra, és l’impulsor i comissari d’aquest esdeveniment.

Fotos: Julia López i Susana Villafañe
***************************************************
El divendres 5 d’abril es va presentar  a la Llibreria Alibrí de Barcelona, la  tercera edició del Festival de Gènere Negre dels Pirineus:  Black Mountain Bossòst Festival,  un esdeveniment que omplirà Bossòst, de representants del “gènere negre” i de les persones que es vulguin desplaçar-se a aquest bell poble dels Pirineus. com podeu veure a la presentació hi eren, entre d’altres: Amador Marqués (Alcalde de Bossòst), Jose Luis Muñoz (comisari), Andreu Martín ( premiat i invitat especial), Angelique Pfitzner (co-organitzadora ) i José Vaccaro (co-orgonitzador).  Podeu trobar info  del Festival a Facebook. Mireu la Presentació al Facebook de Susana Villafañe). Mireu aquest altre Vídeo de Presentació