El festival de Jazz de Barcelona es va iniciar el 26 d’octubre i acabarà el 21 de  desembre, i les dones tenen una presència important.

En la seva 50 edició, +aquest esperat  Festival  tira la casa per la finestra, i ha volgut comptar amb els millors  artistes i grups del nostre entorn i també a alguns prestigiosos nomber one internacionals. Va tenir unainauguració especial, amb Chucho Valdés, el 26 d’octubre al Palau de la Música, i continúa el 29 d’octubre amb Tribalistas, a l’Auditori del Fòrum, i segueix amb Avishai Cohem, John Scofield, Diego el Cigala, Vicente Amigo, Tomatito i José Mercé. També destaquen el trío que han format Ignasi Terraza, Pierre Boussaguet i Victor Jones, Les Amics de les Arts, la Locomotora Negra, etc…per anomenar algunes de les actuacions que tindran lloc al gran Teatre del Liceo, L’Auditori de Barcelona, Palau de la Música, l’Auditori del Fòrum, Barts, Luz de Gas, l’Auditori de Sant Cugat, Conservatori del Liceu, i a Harlem Club.

Cal destacar, la importancia de les dones participants ( com a solistes o en grups), però  elles continuen sent minoria a la programació,  De les 68 actuacions programades, nomé hi ha 19 dones. I per a donar-lis més relevancia destaquem les seves actuacions.

*Sabrina Francis, dimecres 30 d’octubre al Harlem Jazz Club. Un veritable descobriment que ens arriba des de l’illa caribenya de Granada;  Telva Rojas, divendres 2 de novembre al Harlem [+info];  Madeleine Peyroux, el dissabte 3  al Palau de la Música [+info];  Camille Bertault, el dilluns 5 al Conservatori del Liceu [+info];  Beth Hart, dimecres 7  a Barts [+info]; Chelima , dijous 8, al Harlem [+info]; Abril Sauri On The Blues Ride [+info];  Mayte Martín, que actúa dues vegades, en un concert el dimarts 13 a Barts, a després el dimarts 20 a Monvinic, amb les dones del vi (sopar i concert)  [+info]; Cuca Jam Quintet, a l’Asador d’Aranda (sopar i concert), el dijous 15 de novembre [+info];  Magalí Saré, el dissabte 17 al Conservatori del Liceu,amb cançons d’amor i dimonis [info]; Dàmaris Gelabert, diumenge 11, al Barts [+info] Mallu Magalhães, el dijous 22 a L’Auditori, sala 2 [+info]; Esmeralda Colett, el divendres 23 a Harlem [+info];  Cyrille Aimée, que actúa el dissbte 24  al Coton Club del Casino de Barcelona (sopar i concert); Mariam DoumbiaAmadou Bagayoko (dos cantats cecs de Malí), el dimarts 27 a Barts [+info] ;  Malango;amb Leonor Witling, el dimecres 28, a Barts [+info].

I en desembre continuen els concerts amb Mariola Membrives; Dimarts 4 de desembre a Luz de Gas [+info ]   La Malinche Quinteto,divendres 7 de desembre a Harlem [+info]; Andrea Motis  i Ignasi Terraza, el dimecres 12, al Palau de la Música Catalalana [+info]. Però cal subratllar dos corals en les que les veus de les dones destaquen espectacularment: Chicago Mass Choir, el dimarts 18 de desembre a Barts  i  Charleston Gospel Voices, el divendres 21 al Palau de la Música Catalana. 

És molt recomanable comprar entrades amb antelació a través de la WEB: També podeu buscar Ofertes. I Aquí podreu mirar els espais.

***************************************************

Mireu el reportatge sobre Les dones protagonistes del Jazz d’estiu a Barcelona.