Clàudia Viladrich presenta el llibre el dimart 12 d’abril, amb la seva original perfomance artística.
Al Centre Cívic Can Deu de les Corts es podrà gaudir d’una acció escènic gratuita organitzada per Claudia Viladrich, per presentar la seva novel·la: “Co.co. Un swing de punta a punta de l’oceà” (Edicions 96, 2021). Podreu gaudir d’una acció multidisciplinària, amb teatre, poesia, música i dansa. L’espectacle és molt original i està inspirat en la narració amb adaptacions escèniques d”Albert Vallverdú, on s’hi uneixen música, dansa, poesia, teatre i unes ganes imperioses de dibuixar una vida amb el ball com a vitamina i una crítica a la gestió de l’època pandèmica per part dels governs, on les relacions humanes han estat vitals i la cultura de la por ha estat més protagonista que la de l’amor ❤️. Tenir e compte que l’aforament limitat a 54 localitats!!! Reserves a CcívicCanDeu.
Viladrich es psicòloga i experta ballarina de swing, i en aquesta primera novel·la, és un relat per paladejar sense presses, anar endinsant-se, i seguir el fil d’una encisadora història que mostra la gran creativitat de l’autora, que s’inicia amb una mena de viatge iniciàtic a Colòmbia i uneix l’homenatge a un escriptor ja desaparegut. Óscar Collazos, i la salsa de la vida, que ell estimava, els sinuosos balls d’allà, juntament amb els d’aquí i de tot el món, el swing, que a ella li apassiona i el recomana amb tot el cor.
El llibre de Viladrich, amb paraules, poesies, grafismes i dibuixos no es pot classificar. És un cant a la vida, que uneix caps i segueix un fil, sap com lligar la seva recerca colombiana amb la seva vida quotidiana a la ciutat que troba a la tornada. Barcelona està plena de restriccions i de por. Sembla que la covid ens ha portat a una mena de “fi del món, tal com el coneixiem”, o alguna cosa semblant, però malgrat tot, no ha aconseguit acabar amb el ball. Totes les seves vivències les explica el seu alter ego Carla, la protagonista, mitjançant comentaris molt adients, divertits, i sobretot crítics, que juntament amb les seves poesies ens fan reflexionar. I tot expressat amb una gran tendresa que també aporta els delicats dibuixos de la seva amiga, la il·lustradora Thaïs Borri.
Abraçar-se és una teràpia
Clàudia Viladrich, va presentar la seva primera novel·la amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptura, al seu barri d’Horta-Guinardó. Ella treballa com a psicopedagoga a un institut, ha publicat diversos llibres de poesia i manté el bloc versos.cat. Ha volgut escriure una història que és un homenatge als propis orígens. Com a lindy hopper parla del swing i també del ball en totes les seves modalitats en una època on és i ha estat més necessari que mai i critica la gestió de la pandèmia per part dels governs. Opina que va veure com a “molt negativa la por que es va transmetre a la població a donar i rebre afecte físic, com un anunci de la Generalitat, pels volts de Nadal, que demanava mantenir el cor fred abans d’abraçar una persona estimada”. Malgrat que està comprovat que “abraçar-se és una teràpia preventiva per a moltes malalties que posen en risc la nostra vida“, sembla que la salut afectiva no s’ha tingut en compte durant molt temps.
L’espectacle del dimarts 12 és molt recomanable, esdevé una acció metafòrica del llibre, que navega entre la novel·la, l’assaig i la poesia. L’acció escènica interpretada amb diverses arts ha estat creada per l’autora del llibre, amb adaptacions escèniques d’Albert Vallverdú, que musica tot l’espectacle, amb guitarra, melòdica i veu. La ballarina Clara Llobet, aporta el seu treball corporal en dansa; Patricia Palomar i Laura Coll dramatitzen l’acció d’alguns dels personatges i l’autora, Viladrich, interpreta la poesia i prosa poètica d’aquest espectacle que s’ofereix de forma gratuïta.
El seu llibre es pot trobar a la llibreria Te Quiero de la Vila de Gràcia. També es pot demanar directament a l’autora. (Per Mail)(*) Fotos: Cristina Capafonts Ros, Joaquim Terradas Pujol i Jordi Adrogué.
Les fotos, així com el tràiler de l’espectacle, són del primer acte de presentació a Calabria 66. La informació la podeu trobar al reportatge publicat a santmartiambveudedona.cat