Amb l’homenatge i participació de La Chana es va clausurar el Festival  Ciutat Flamenco de Barcelona.

A la sala Barts, el divendres 31 de maig, es va tancar aquest Festival amb un espectacel Inolvidabel: “Bailaoras”,amb una actuació magistral de cada una d’elles i una coreografia de grup, per sutbrjar l’empoderament d eles dones. I quan l’espectacle va finalitzar li va tocar el torn a la Chana, que a seus 87 anys segueix sent la “mestra”, la millor movent els peus, encara que sigui asseguda. Ella es va emocionar, peró el públic també, que va agrair el seu art, i la seva passió, i van a mostrar-li el seu “carinyo” dempeus i sense parar d’aplaudir. A l vídeo es pot admirar una petita pat de la seva actuació.

Amb “Bailaoras, El Nuevo Tiempo’, s’estrenarà un nou espectacle  a la Sala Barts, aquest divendres 31 de maig.  Serà una cloenda inoblidable  que comptarà com artista convidada amb la Chana, que ballara en una apoteosis final amb les ballarines protagonistes de l’espectacle: Carmen La Talegona, Lucía La Piñona, María Moreno, Mercedes de Córdoba i Rosario Toledo . Cinc dones d’un temps nou per a una nova forma d’entendre les noves “bailaoras”. Cinc dones coetànies en el seu temps i connectades per una mateixa visió personal. Cinc dones capaces d’assolir i visualitzar les seves experiències vitals com a punt de partida, per iniciar un viatge cap on conviure a l’interior de les seves creacions en cada moviment creatiu personal. Mireu el video publicat a Vimeo (*).

Ciutat Falmenco celebra  2019  en la seva vint-i-sisena edició, ha  mantenit el seu compromís amb la creació, la innovació i la història d’una cultura musical arrelada a la ciutat des dels seus inicis. Per tot això, Ciutat Flamenco ha estat no només l’expositor dels grans noms i les propostes de més interès que han marcat l’evolució del flamenc al segle XXI, sinó un impulsor de nous projectes i desafiaments d’acord amb el teixit cultural i social d’una ciutat en permanent transformació. El Festival organitzat per taller de músics és una tradició que es segueix  amb passió a la ciutat.

D’altra banda, cal destacar en aquesta edició, i com sempre, el Festival ha comptat amb números 1 del cant flamenc, com són entre d’altres, Juan Chicuelo, Antonio Lizana i Antonio Rey. I entre els dones destaquem la presència Maria Terremoto (que com tots els demes  actuen en Luz de Gas), i de Rocio Martínez, que estarà a l’Auditori, al igual que l’espectacle Iberiana de Lluis Vidal. Malgrat que el festival es tanca el divendres 31 a Barts, cal destacar la participació del Tablao Cordobés (amb actuacions el 25 i26) i  el concert  del 10 desembre de Miguel Poveda a L’Auditori. Els compromisos internacionals d’aquest músic “estrella” del Taller de Músics l’han impedir estar en aquestes dades al festival. [Consultar programació]

(*) El concert de Barts, de  “Bailaoras” va comptar com a músics amb  Juan Campallo, guitarra i composició musica; Pepe de Pura i David Galli, cante, i Paco Vega, percussió.

Podeu gaudir de dos actuacions de la Chana i Peret al Festival, fa 5  anys.

Com a record especial  de la Chana  adjuntem 2 enllaços a vídeos de l’ultima actuació publical en el festival de fa 6 anys, de al bailaora junt a Peret ( un any abans de seu decés) . Mireu a Yootube: La Chana i Peret1 i LaChana i Peret2.