Inolvidable espectacle col·lectiu poètic-musical i reivindicatiu amb moltes actuacions convidades 

En aquest concert el grup Ovidi4 ha presentat una adaptació especial del seu nou espectacle nascut a partir del llibre disc “L’Ovidi se’n va a la Beckett“. El festival Barnasants, va  presentar el dissabte 15 de maig un concert especial i únic ple de magia,  energia i entusiasme del públic assistent que omplia el recinte i al final van cridar dempeus per la llibertat dels presos polítics. Jordi Cuixat que havia assistit amb la seva companya Txell Bonet, que també va actuar recitant una poesia, va  pujar a l’escenari oferint un breu parlament. 

El  festival que en aquesta edició 2021 ha programat concerts a molts llocs, ha volgut acomiadar-se en  Barcelona, en aquesta edició 2021 recordant els fets del 15M, reivindicant una lluita històrica, necessària i única, quan just ara fa 10 anys del naixement d’aquell moviment ciutadà també conegut com a “moviment dels indignats i indignades”, i que a Catalunya va focalitzar la seva actuació en la denúncia de les “retallades’’ que afectaven, d’una manera especial, al sistema educatiu i sanitari català i feu extensiva la solidaritat a diversos col·lectius —com els joves aturats o els desnonats— que patien directament les conseqüències de la crisi.

Les cançons sempre han acompanyat les lluites, sempre han acompanyat el pensament, i sempre han acompanyat a aquelles i aquells que intenten lluitar per canviar les coses, a nivell personal i a nivell social. A Barnasants segueixen fidels al seus principis i filosofia.

En aquest sentit, durant aquest mes de maig Barnasants ha volgut organitzar dos concerts (14M –Primaveres Àrabs- concert de Ramy Essam i 15M concert d’Ovidi4) amb la voluntat de recordar i celebrar, a través de cançons, que fa deu anys va haver-hi gent que es va revoltar, de nou, i que va tirar endavant processos amb la intenció de democratitzar radicalment les nostres vides.

En el concert va comptar amb la participació, entre altres,  de molts artistes i intel·lectuals com el cantautor Quico Pi de la Serra, el músic Toti Soler, la cantant menorquina Anna Ferrer, la cantautora Sílvia Comes, el músic d’Alcoi Alfons Olmo (Verdcel), la poeta Míriam Cano, David Vázquez (Ràdio Positiva), la filosofa Marina Garcés, la poeta Núria Martínez-Vernis, la periodista Txell Bonet, i companys i companyes de l’Assamblea del Barri de Sants. Va ser un concert emocionat i participatiu amb poesies i cançons revolucionaries, i algunes intimistes, com “Teresa” interpretada des del cor per Mireia Vives i Toti Soler.

El concert. nou espectacle de Ovidi4 que es va presentar per primera vegada el passat 24 d’abril al Festival Strenes de Girona, i és fruit del llibre disc que acaben de treure a la venda i que reivindica novament la figura del cantautor alcoià Ovidi Montllor i Mengual, amb una adaptació especial i única per al concert del 15M.

Fotos: Juan Miguel Morales
Enllaços vídeos
Link al clip Un sofà a la platja d’en Goixa:
Link al clip La fera ferotge al Suprem:
Link al teaser:
Fotografies, waps, i imatges del llibre per a professionals, aquí