Aquesta estrena, segons la seva directora està sent menyspreada per certa crítica cinematografia.

Aixó es el que ha afirmat Céline Sciamma, en una entrevista de Begoña Piña, publicada a Público:  La cineasta, guanyadora del Premi al Millor Guió a Cannes per ‘Retrato de una mujer en llamas’, converteix la seva pel·lícula, una de les més belles dels últims temps, en un argument polític sòlid i urgent, el de la reconstitució del món des dels referents femenins.

“Ens han construït el món amb molta gravetat. -comenta -Ens han faltat els referents femenins i ens ha faltat la seva alegria. En les dones està l’amor, la fraternitat, l’humor… Tot això és el que mancada en el món. Sóc feminista militant, però també sóc vulnerable i divertida”. La cineasta Céline Sciamma és energia pura. Decidida, vital, amb un discurs brillant i amb un talent artístic extraordinari. Una dona que ha convertit una de les pel·lícules més belles dels últims temps, Retrat d’una dona en flames, en un dels arguments polítics més urgents i més sòlids d’aquests dies.


Per a  Sciamma: “Hi ha molta misogínia en la crítica cinematogràfica. Crec que aquesta és la meva pel·lícula que més èxit tindrà a través del món i que menys funcionarà a França. Malgrat el premi a Cannes, que són actrius conegudes, que la premsa ha estat bona… Hi ha una cosa perillosa en la pel·lícula. I tampoc pensava que la pel·lícula seria tan avantguardista”. [Continuar llegint a Público]

Foto publicada a Público.