Aquest primer  “Fòrum de l’hàbitat” aprofondirà sobre un tema que ens interessa a tothom.

Foto publicada en PÜBLICO, i cedida per Mares L24.

Organitzat per la Fundació Hàbitat 8 Impuls, l’objectiu principal d’aquesta jornada que durarà tot el matí del dimecres 9 d’octubre, es analitzar els principals reptes a abordar, atesa la seriosa degeneració arquitectònica i urbanística dels darrers vint anys soferta per l’hàbitat humà al si de la societat. Tindràn lloc tres taules i una final de conclussions. Les dones tindràn un paper important com a ponents, en gairebe totes les taules. Entre altres, destaquem la participació de les arquitectes, Elisabeth Solanes, Sonia Hernàndez  i Justyna Piruta. En la taula de les 10,45 hores es parlara d’inclusivitat i perspectiva de gènere amb Sonia Ruiz, Maite Soler i Ariadna Trillas. a la cloenda hi serà la regidora Lucia Martín. (*)

Aquesta primera trobada s’estructurarà en tres taules de debat: Coneixement, Comunitat i Inclusió. En la primera de les taules, reflexionar entorn la creença, generada per la visió mercantilista i tecno-optimista predominant a la societat, que la quantitat d’informació pot substituir a la qualitat del coneixement de la realitat i com aquesta es pot revertir. A la taula de Comunitat es presenta la idea de la comunitat sostenible dedicada a la transformació personal, que fomenti una actitud activa vers l’entorn habitat i la seva gestió, a partir de la creació d’un espai inspirat per l’alineació de pensaments, paraules, accions i sentiments de les persones que l’habiten. Per últim, la inclusivitat fa referència a l’acceptació de diversitats i heterogeneïtats entre els membres de la comunitat considerant l’hàbitat no des de “la majoria” sinó des del “tothom”. Descarrega’t  programa: 01aForumHabitatgePrograma_Tríptic_web

En cadascuna de les taules és prevista la intervenció de tres participants de reconegut prestigi i professionalitat dels àmbits d’arquitectura, urbanisme, economia, construcció, materials, holístic com també de mitjans de comunicació.  La jornada obrirà portes amb les acreditaciones  a les 9  h fins a i es tancarà a les 14.00 h, a l’espai LA CUINA, de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Mes Baix 7 de Barcelona).

L’entrada és gratuïta, pero es recomana inscripció prèvia a través de la Web : habitat8impuls.cat/forum-del-habitat

(*)La Fundació Habitat 8 Impuls va néixer l’any 1998 i des d’aleshores impulsa i treball en projectes pel bé comú i l’economia social, solidària i productiva. Davant els models actualment ja obsolets de ciutat i habitatge basats en la relació us-consum / persona-societat, Habitat 8 centra la seva acció en el model d’habitatge cooperatiu. I amb el compromís d’una execució equilibrada entre la conservació del medi ambient i la sostenibilitat de l’habitat natural en l’arquitectura, la construcció, l’urbanisme, el paisatge i la recuperació del patrimoni arquitectònic. Entre altres coses, perquè aquest sistema de treball elimina des del minut zero l’afany de lucre o benefici promotor com també qualsevol opció especulativa.