En la seva sisena edició, la jornada anual Social Lab va tenir gran èxit de participació.

Realitzada el 18 de novembre al Pati Llimona (Barcelona). Comunicar per compartir va ser una convocatòria col·lectiva, amb el  lema que ha donat fons i forma a la sisena edició del Social Lab, l’esdeveniment anual que organitza el Social.cat (*).  Un esdeveniment que neix per oferir, precisament, un espai de trobada entre professionals de les entitats socials, responsables de comunicació i experts perquè puguin compartir eines i facilitar la difusió dels seus projectes. I creiem, sincerament, que ho hem aconseguit: aquesta ha estat la jornada més participativa de totes.

L’editor del Social.cat, Joan Camp, va donar pas als discursos del director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Jordi del Río i el secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials, Lluís Torrens, qui va animar a les entitats a innovar.

Per fer-ho va comptar amb tres persones que formen part de Lliures, un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS, que des de l’any 2016 treballa per contribuir a revertir l’exclusió social i la pobresa. Però, com es teixeixen les xarxes per crear nous projectes i fer-los créixer més enllà de les mateixes entitats?

“Són projectes que estan plenament concebuts des del treball comunitari”, va assenyalar David Fernàndez, treballador de Coop57 i impulsor de Lliures. Clara Sánchez, coordinadora del mateix projecte, va destacar la capacitat d’autoorganització que tenen les entitats i persones que formen part de Lliures (…)

A Catalunya, un 70% de persones no viu una inclusió plena, un 37% viu en la precarietat i un 21,1% en exclusió social. Per revertir aquestes xifres són necessàries aliances socials, però, s’estan teixint bones aliances en el sector? Segons Fernàndez, l’atomització en el tercer sector existeix, “però penso que pot ser positiva”. “És cert que, al final, tothom disputa recursos públics, però en aquest país hi ha experiències molt bones amb projectes de vincle entre barris: la vida és possible perquè encara hi ha persones als barris que es miren a la cara”, va assegurar.

Julia L.Tremols, amb Joan Camp

Julia L.Tremols, amb Joan Camp

Amb tot, els protagonistes van posar sobre la taula el desgast que provoca el desbordament de la realitat que viuen algunes entitats. En aquesta línia, Alba Vendrell, d’Òmnium, va reconèixer que cada cop hi ha més la tendència a col·laborar. “Estar sol és més còmode, però et desvincula”[Continuar llegint a Social.cat]

(*) El mitjà digital Social.cat  que impulsa la sisena edició de ‘Social Lab: Comunicar per compartir’, és un espai de trobada de professionals de les entitats socials, responsables de comunicació, experts, estudiants, acadèmics i mitjans per compartir eines perquè les entitats socials puguin professionalitzar la seva tasca de difusió.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]