Sharmeen Obaid-Chinoy, segueix documentant la realitat del seu país malgrat l’assajament social i les  amenaces.

Segons  l’entrevista publicada per, Sam Berkhead, companya de la Xarxa Internacional  Periodistes (IJNet), la directora de cinema procedent de Karachi, Pakistan, SharmeenObaid-*Chinoy segueix abordant  audaçment els abusos comesos contra dones i nens en els seus documentals durant els últims 16 anys. El seu treball li ha valgut dos premis de l’Acadèmia (Oscar 2016), sis premis Emmy i que s’hagi impulsat canvis legislatius importants al seu país d’origen.

Després del llançament del seu documental  “Saving Face”  en 2012, sobre els atacs amb àcid contra dones, la província més poblada de Pakistan va començar a processar aquests casos a través de tribunals antiterroristes, garantint una justícia més ràpida per a les víctimes. La seva pel·lícula de 2015,  premiada amb el Oscar 2106,:  A Girl in the River: The Price of Forgiveness.

En aquest documental va explorar l’intent de “assassinat d’honor” d’una jove que es va casar amb un home sense el permís de la seva família. La pel·lícula va atreure l’atenció sobre una llacuna legal que permetia que aquests actes quedessin impunes. El parlament pakistanès va aprovar una llei per criminalitzar els assassinats de “honor” després de l’estrena de la pel·lícula. [Seguir llegint en IJNet]

(*) Mireu resum film AGirl in the river i  vídeo a Youtube]