El certamen amplia la dotació econòmica fins als 13.100 euros i obre la seva convocatòria fins a l’11 d’abril

Reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat intel·lectual i donar visibilitat a les seves obres. Aquest és l’objectiu del Premi Setba, que enguany arriba a la seva catorzena edició i amplia la seva dotació econòmica per a oferir tres guardons amb una dotació econòmica de 8.500 euros i 4.600 euros en material i formació. Les inscripcions es troben obertes fins a l’11 d’abril i hi pot participar qualsevol persona major d’edat, amb un certificat de discapacitat intel·lectual d’un mínim del 33% i que pertanyi a una entitat sense ànim de lucre de Catalunya.

El Premi Setba reuneix, com cada any, professionals del món de l’art, entitats socials i empreses amb la finalitat de detectar i reivindicar la feina artística que fan les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa forma part del projecte pedagògic ‘Magistrals’, impulsat per la Fundació Setba, i s’hi poden presentar obres de tècnica i temàtica lliure en format vertical, de 70 cm d’alt per 50 cm d’amplada.

Com a novetat d’aquesta edició, el Premi Setba ha incrementat un 16% la dotació econòmica, un fet que permet que, per primer cop, hi hagi una retribució única per als artistes guanyadors: 500 euros en el cas del primer premi, 400 pel segon i 300 pel tercer premi. A més, una altra novetat és que el guanyador del primer premi podrà participar, juntament amb deu companys de la seva entitat, en una classe magistral sobre retrat digital valorada en 1.000 euros a l’Institut Europeu de Disseny de Barcelona. A banda d’aquests premis, les entitats a les quals pertanyen els artistes guanyadors també reben una retribució econòmica (4.000 euros pel primer lloc, 1.800 euros pel segon i 1.500 euros pel tercer), així com una visita guiada per la Fundació Barça Genuine al Museu Immersiu del Futbol Club Barcelona per als usuaris i membres de l’entitat. [Seguir llegint a Social.cat]

Què és el Premi Setba? L’esdeveniment anual, organitzat per la Fundació Setba des del 2011, que posa de manifest el talent artístic i la creativitat d’artistes amb discapacitat intel·lectual, però el Premi Setba és molt més: emoció, reconeixement, felicitat, autoestima…i per tu?.  Mireu +info sobre el Premi 2023 (setembre) a Youtube.