Des de la setmana passada cada dia cantants i músics ofereixen des del seu balcó al veïnat confinat petits concerts.

Els balcons i terrats s’han convertit en escenaris o els artistes canten, després de- sobre les 20h -aplaudir els professionals sanitaris. Uns ens ofereixen les seves àries o cançons, altres treuen el seus equips musicals per exercir de DJ improvisats i animar durant uns minuts als seus veïns i veïnes més propers. Hi ha ofereixen concerts a hores anunciades. I això  passa a Barcelona, i també a altres llocs de Catalunya

Trencar la rutina, escoltar música, esprémer l’enginy i sortir al balcó en la mesura del possible són els millors remeis per a superar amb èxit un confinament que va per a llarg. Les xarxes estan plenes de consells per a teletreballar des de casa o per a fer passar les hores amb l’ajuda de concerts en ‘streaming’, cinema gratis o lectures imprescindibles. Es una altra manera socialitzar i relacionar-se a distància [Mireu a Lleida i consulteu SEGRE]

L’ésser humà té, per naturalesa, l’impuls de conversar i humanitzar la seva vida a través de les relacions humanes. Necessita fer activitats en comunitat i compartir experiències que ara s’han vist ajornades o limitades en el seu entorn més pròxim. Però ens queden els balcons, aquella sortida a l’exterior que encara està permesa i que ens regala, per qui el té, el moment d’esbarjo diari i lliure de sostres. Amb menys d’una setmana de quarantena les xarxes s’han omplert de concerts i accions improvisades de veïns que han sortit al balcó per a amenitzar, encara que sigui 5 minuts, els pesats ​​i llargs dies de confinament.  Time Out ha recopilat 5 accions que s’han captat als balcons de Barcelona per a combatre els primers dies de quarantena amb més música i bon humor (*)

Populars per cantar en el seu balcó

A Begoña Alberdi, soprano barcelonina i de llarga i reconeguda trajectòria en el món de l’òpera, que canta i ha cantat molts anys al Liceu, l’ha estranyat que “ens uns dies m’hagi fet tan popular, després de tants anys de feina”. Però es que ella va ser una de les primeres que va sortir a cantar en roba de casa, i d’alguna manera ha inaugurat un gran auditori des del balcó en tota la mançana de cases. “Ara ho faig cada dia i en vesteixo be per a la seva actuació, i escull les peces que poden animar més . Qui té la sort de ser el seu veí pot gaudir cada dia d’una actuació d’una de les grans. Fins ara ha cantat el vals de Musetta de ‘La Bohème’ o ‘Casta diva’, de Puccini. [Consultar El Periódico]

Altra soprano que canta a la nit es Olga Miracle. Ho fa al Raval, i ningú sabia qui era fins que un periodista de Tot Barcelona la va entrevistar . Mireu  foto de dalt.

I per principis de la setmana passada, també va realitzar diverses actuacions, el tenor Albert Deprius, des del seu terrat de Calella de la Costa. Mirar el seu Facebook.

Instagram es el  lloc on es poden trobar més actuacions, com la Alberto Gestoso.

Però a més de cantants i músics, gent del teatre, també estan desenvolupant diverses actuacions per entretenir al personal. Mireu a Los Hidrogel, i véreu algunes de les seves actuacions en directe.

Cultura on line per a tenir en compte.

Barcelona Cultura ha posat a disposició de tothom diverses iniciatives culturals per aquests dies de confinament: Consulteu l’espai Web amb les activitats concretes.

I per als  que prefereixen l’art i un recorregut per els exposicions cancelades, mireu Art and Culture. Podeu trobar molts videos aquí.

També podeu participar en recitals de poesia, presentacions de llibres  i comentaris sobre Literatura, consultant Time Out.

(*) Els famosos també canten des de casa o dels balcons: Mireu El Periódico.
Fotos i reculls de textos d?El Periódico, Time Out i Segre.