Cal enriquir amb el diàleg la comprensió de la realitat de la crisi ecològica que estem vivint i les dones tenen molt a dir.

Segons l’article de Por Andrea de Lucas, publicat a AMECO PRESS: “Des de 1974, cada 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, dia establert per l’Organització de les Nacions Unides i amb el qual es pretén sensibilitzar a la societat amb els temes ambientals, augmentant la seva atenció i accions des de les institucions”

El 5 de juny de 1972 es va celebrar la Conferència d’Estocolm, amb el medi ambient com a temàtica principal. Uns anys després, en 1977, l’Organització de Nacions Unides (ONU) va oficialitzar aquesta data com el Dia Mundial del Medi Ambient, encara que ja se celebrava des de 1974.

Els objectius principals de les institucions són, en primer lloc, conscienciar a la població de l’important que és la cura del medi ambient per al planeta, fomentar la cooperació de tots els països perquè l’ambient sigui sustentable, i motivar a les persones a convertir-se en agents actius per a un desenvolupament sostenible i igualitari.

Per enguany, el principal focus està posat en la restauració dels ecosistemes. Des de la Fundació Aquae expliquen que “els ecosistemes són el manteniment de la vida en el planeta”, i que “la seva cura i protecció repercuteix de manera directa en la salut del planeta i els seus habitants”.

Segons adverteix també l’ONU, els pròxims deu anys són crucials, per la qual cosa han tirat endavant el projecte ‘El Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració dels Ecosistemes’ que “té per objectiu prevenir, detenir i revertir la degradació dels ecosistemes en tots els continents i oceans”.

Què és el Ecofeminismo?
En aquest aspecte, l’enginyera ens aclareix que “els efectes del canvi climàtic potencien i intensifiquen els problemes de les persones en situació de pobresa en tenir menys defenses i eines enfront dels seus impactes”, i que “les ecofeministas portem advertint dels impactes diferenciats i de la necessitat d’un full de ruta clar i transversal a totes les polítiques que tinguin en compte aquesta variable de gènere”.[Llegir l’article complet a AMECO PRESS]

Fotos Ameco Press i a Scrib.

(*) Consultar l’interessant article publicat a VilaWeb, [+info]