Amb la balada de Buster Scruggs es tanca el 30 d’abril la projecció de pel·lícules al Verdi.

Aquest 3er BCN Film Festival Internacional de Cinema-Sant Jordi es tancarà amb l’estrena de l’utim film dels germans Cohem,  aquest dimarts, a les 21,30h. La balada de Buster Scruggs (“The Ballad of Buster Scruggs”), la particular i aclamada aproximació a l’univers del western dels germans Coen, es podrà veure per primer cop en cinema al nostre país a la sessió de cloenda. Tambe destaquem l’estrena d’El secreto de las abejas,  d’Annabel Jankel)el dissabte 27 d’abril  [Consulteu la programació completa]. Cal destacar que durant tota la setmana totes les estrenes s’han presentat amb les sales plenes de gom a gom.

En aquest festival les dones han tingut una presència destacada. I com  a novetat va  estrenar directora:  Conxita Casanovas, una taula de dones guionistes en el món de la ficció audiovisual i una retrospectiva de cinema italià contemporani amb 12 títols dirigits per dones. La cita de Barcelona va fer un homenatge a la desapareguda i gran cineasta Agnès Varda, amb la seva darrera obra Vardà by Agnès. [Seguir llegint l’article de Lidia Vilalta, a La Independent]

1.BCNFF A.VARDA.vn

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) celebra la seva tercera edició i ha  programat  59 pel·lícules en les seves diferents Seccions (Oficial, Cinema amb Gràcia, Zona Oberta, Art al Cinema i Imprescindibles),  el que suposa un increment del 59% respecte l’any anterior. Un festival que, fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, torna a oferir pel·lícules que giren entorn de l’eix temàtic Cinema-Literatura-Història, centrades sobretot en grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància.

Varda by Agnès, la darrera obra de la gran mestra

En aquesta edició es presenta el testament cinematogràfic d’Agnès Varda  (Brusel.les 1928, París 2019): el documental Varda by Agnès, la seva pel·lícula póstuma, un emocionant repàs en primera persona de la seva trajectòria artística o la seva manera d’entendre l’art i “una llicó de cine i una declaració d’amor” de Varda a les pel.licules. (Es podrá veure el 28 d’abril a les 16h)

El festival intenta recuperar el glamour de la “catifa vermella” i invita a personatges destacats del cinema internacional i nacional. La inauguració del BCN FILM FEST es va fer amb LITUS, del català Dani de la Orden, que presenta una divertida comèdia dramàtica amb un repartiment d’autèntic luxe protagonitzada per Quim Gutiérrez  Belén Cuesta, Adrián Lastra Álex GarcíaMiquel FernándezMarta Nieto.

Entre les dones que assitir al festival cal destacar  2 directoresAgustina Macri, que presentarà a Barcelona la seva opera prima i que debuta com a directora amb Soledad, la vida d’una icona del moviment anarquista italià; Laura Jou, que adapta a La vida  sense la Sara Aamt,  la coneguda novel·la de Pep Puig  i Víctor Cabaco, que juntament amb l’actriu Ruth Díaz presentarà Vitoria 3 de marzo, una producció sobre els fets històrics de la massacre del 3 de març de 1976 a Vitòria, que van inspirar la cançó de Lluís Llach Campanades a mort.

Com a novetat d’enguany, el festival ha programat una retrospectiva de 12 títols de cinema italià contemporani dirigits per dones. La secció d’Imprescindibles, que cada any recupera clàssics de la història del setè art per a la pantalla gran, abordarà l’obra i figura de dos dels pioners més importants i innovadors del cinema nord-americà, Buster Keaton i Charles Chaplin, i ho farà a partir del documental EL GRAN BUSTER de Peter Bogdanovich.

Femení Plural, el Nou Cinema Italià ha projectat títols , com: AMORI CHE NON SANNO STARE AL MONDO (Francesca Comencini), ASSOLO (Laura Morante), DOVE CADONO LE OMBRE (Valentina Pedicini), FIORE GEMELLO (Laura Luchetti), IL CRATERE (Silvia Luzi i Luca Bellino), LATIN LOVER (Cristina Comencini), LE MERAVIGLIE (Alice Rohrwacher), LE ULTIME COSE (Irene Dionisio), MIELE (Valeria Golino), NICO 1988 (Susanna Nicchiarelli), SAREMO GIOVANI E BELLISSIMI (Letizia Lamartire), VERGINE GIURATA (Laura Bispuri).  [Fotos del Festival i de la web: Yo no me aburro, on publiquem crítica de La Balada de Buster Scruggs]

Seus del festival:
CINEMES VERDI • Carrer Verdi, 32 • BARCELONA
FILMOTECA DE CATALUNYA • Plaça de Salvador Seguí, 1-9 • BARCELONA
CAIXAFORUM • Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 • BARCELON