Biocultura continua creixent, i en aquesta edició s’ofereixen moltes novetats.

Des del dijous 9 al diumenge 12 de maig, més de 600 estands de productes, unes 400 activitats paral·leles, i com a  cada edició s’espera una massiva assistència al Palau Sant Jordi de Barcelona, on es podrà trobar de tot: alimentació, feria de moda ecològica (Planeta Moda), Showcookings diversos, el Festival MamaTerra, degustacions, concerts, taules rodones, tastos de vi, showroom d’Ecoestètica… i diverses activitats d’oci també per a la infància. [+info a Biocultura](*)

Els aliments ecològics constitueixen el principal sector d’expositors de BioCultura, al costat del qual es presenten multitud de productes i propostes per a la vida diària que han estat també obtinguts per mètodes ecològics, sense l’ús de substàncies químic-sintètiques. Es compta també amb productes certificats per a la higiene, cosmètica; bioconstrucció; energies renovables; mobles i decoració; moda sostenible; teràpies i medicines complementàries; estalvi i reciclatge; ecologia; medi ambient; turisme rural i ecològic; joguines; artesanies; música; llibres i revistes. BioCultura acull professionals de cada un dels sectors i promou la participació de les persones consumidores, convertint-se així en un aparador de la producció biològica i ecològica. Mireu tota la programació al Pdf: 2019_GUIA_Biocultura019

Alimentació, moda i estètica: protagonistes

La moda ética celebra la Fashion Revolution Week, una cita que conmemora el derrumbamiento del Rana Plaza, una fábrica textil en Bangladesh en la que perdieron la vida 1.138 trabajadoras. En BioCultura BCN, también se expande la moda sostenible y el textil orgánico.

En aquest saló les dones tenen una participació molt important, i alguna d’elles presenten projectes molt innovadors, com Sandra Camps, al capdavant del moviment activista Biocivilización i de l’ecoemprendeduria que ha llançat al mercat el Ghee Caldes d’Estrac (ghee ecològic, és clar). Camps ha organit

Sandra Camps

zat també una taula rodona a BioCultura BCN per debatre al voltant del sector “bio” i els canvis que s’estan donant en ell. A més, Sandra Camps estarà a la fira com expositora amb el seu Ghee Caldes d’Estrac i també en el showcooking de la fira. [Mireu Entrevista].

Al sector de l’estètica destaquem els tallers per aprendre a elaborar productes, per tenir cura de la pell amb olis essencials, tractaments  exfoliants naturals i els showrooms de ecoestètica,  amb un taller de cosmètica eròtica natural que crida l’atenció, perquè proposa augmentar el plaer sexual sense l’ús de productes químics ni d’aparells.

Cal destacar que la música tindrà un protagonisme especial a l’espai exterior, amb una programació continuada cada dia. I com a gairebé cada edició Pedro Burruezo, músic i director de The Ecologist, amb la Camerata Nur, en aquesta ocasió acompanyant a Marta Millà (11 de maig), oferiran una actuació única.  Però també volem destacar la seva vessant periodística recomanant la lectura del seu interessant article d’opinió, que trobareu a Vida Sana.

*Informacions de programació i fotos procedents de Biocultura