Aquest estiu els festivals s’han reduït al mínim, però al setembre alguns continuen.  

Els concerts a Festivals i festes majors a Catalunya, s’han vist reduïts al mínim. Malgrat tot hi han ajuntaments i organitzadors que s’han atrevit a programar espectacles seguint totes les normes de seguretat demanades. I tots les concerts realitzats han rebut molt bona acollida. Teniu espectacles per escollir també durant el mes de setembre. D’ aquests concerts destaquem la presència de les dones cantants i els seus grups.

Al Maresme només Calella de Mar i a Pineda de Mar, van  desenvolupar una programació musical, durant l’estiu, A Calella els concert de “Les Nits d’estiu”, es van acomiadar el divendres 28 d’agost  amb l’espectacle:  Erase una vez las Migas”.  Aquest grup de  flamenc -fusió van presentar al bonic espai d’El Far, les cançons del seu últim disc . Totes les actuacions han tingut un gran èxit de públic, en els diversos espais en que s’han realitzat les actuacions. [ Mireu l’anterior reportatge publicat]
En el cas de Pineda els concerts duraran fins a mitjans de setembre. Del cicle  “Cultura Km 0” cal destacar el concert  de Maria Muñoz; que presenta el seu disc “Lo intimo” amb un recorregut per les cançons romàntiques de la seva vida. El concert programat pel 29 d’agost, es celebrarà el diumenge 6 de setembre Bluelounge Quartet, una formació musical, en la que  canta Rocío Pinto, actuaran el divendres 4, amb un repertori d’estàndards de jazz i música sudamericana, així com també soul i cançons d’autor sempre amb un toc jazzístic i fresc. Després de l’actuació especial d’Albert Deprius, i l’Orquestra Harmonia, el divendre 11 , el dia de la Diada, el dissabte 12 tindrà lloc el concert de flamenc: ‘Latidos’ de la companyia flamenca d‘Isabelita Marquez.   El preu dels  concerts només es de 3 euros. Tots es fan a l’Espai sant Jordi. [Per a més info consultar Web i trucar a l’ajuntament:  937671560]. (Consulteu article que anuncia concert de Dolça Catalunya)

A Lloret de Mar trobarem el Lloret Outdoor Summer Festival, un cicle d’espectacles i concerts que seguiran al mes de setembre. Entre els que destaquen  l’espectacle de dansa ‘Cossoc’ de la companyia Magí Serra ( Dimarts 15/9: 20h) als  Jardins de Santa Clotilde; l’espectacle itinerant ‘Lumbèlula’, el diumenge 17/9:  21,30h al Passeig Jacint Verdaguer, i  l’últim serà el concert de Piratas Rumbversions, el diumenge 17/9, 22,30h, a la plaça de la Vila. Els concerts són gratuits, però amb aforament limitat, cal arribar amb temps per tal de fer l’accés a l’espai [+info].  També a Lloret, en el marc incomparable dels Jardins de Santa Clotilde va tenir lloc la primera edició del Festival Som de Mar, una experiència única en un entorn màgic, que tindrà lloc fins el el 30 d’agost,  que  comptà amb artistes com Judith Nerdermann (23/8), Gemma Humet (25/8) i Sofia Ellar (26/8). També ha funcionat molt bé el Festival Sons del Món de l’Empordà, del Festival de Roses, i destaquem l’actuació de Lola Indigo el 15 d’agost (+info)

Festivals d’agost amb molt d’èxit
Dels festivals de la Costa Brava, entre altres d’han fet els de Perelada, L’Escala,  Sant Feliu de Guixols i Torroella de Montgri.  Portalblau, el festival de música i art a la mediterrània,  s’ha celebrat des del l’1 al 15 d’agost a l’Escala i a tres escenaris: la Mar d’en Manassa, els Jardins de la Muralla Grega i el Fòrum Romà d’Empúries. Entre els grups i cantants com Amics de les Arts, Alessio i Giancarlo Arena, han destacatantants com  Gemma Humet,  Damaris Gelabert,  Maria Jaume i grups com Las Migas. [Més informació a portalblau.cat]

A Sant Feliu de Guixols  va destacar especialment Andrea Motis, que el 13 d’agost va actuar al festival Portaferrada.  L’actuació d’aquesta jove cantant que es va formar en l’escola de  Joan Chamorro a la seva orquestra Sant Andreu Jazz Band, va generar molt d’entusiasme. Motis s’ha convertir en una prestigiosa i reconeguda  del jazz internacional. [+info]. Al mateix  Festival Portaferrada que durarà fins al 28 d’agost també va tenir molt d’èxit l’actuació d’ AMARAL, el 15 d’agost (+info)

.

A Barcelona, també s’ha mantenit la programació d’algun festivals com Cruïlla o Nits del Fòrum.

Festivals com FES PEDRALBES ha presentat una molt bona programació durant juliol i també a l’agost, reunint Músic ai gastronomia. Cal destacar l’emotiu i participatiu concert de Hija de la Luna- el 14 d’agost- un homenatge a Mecano d’alt nivell, en  el que grup sevillà “Hija de la Luna” , i la seva cantant Robin, van posar-se des del principi al públic a la butxaca, corejant les més populars cançons de Mecano, aplaudint  i ballant dempeus les més rítmiques.  [+info] .  Mireu el vídeo resum d’algunes cançons].

A Barcelona ltres concerts que continuen fins a mitjans de setembre, son LES NITS DEL FÒRUM, organitzats per Primavera Sound,  que malgrat que van tenir que cancelar concerts durant quince dies, van retomar la programació d’agost. Entre els concerts realitzat destaquem: Luna Ki y Soto Asa el dimecres 2 de setembre  (+info) , Amaia el dissabte 12 i  PAVVLA +Maria Escarmiento, el diumenge 13.

La cantant Nakany Kanté, una de les màximes representants de la música africana a Barcelona, presenta ‘De Conakry a Barcelone’, un disc gravat entre la capital de Guinea i la nostra ciutat. Pop mandinga, però no només: també hi ha disco, pop a seques i les serenates nocturnes dels carrers de Conakry. Kanté va actuar per a un públic entregat al Castell de Montjuïc, el 23 d’agost, En aquest festival   organitzat per Sala BCN també van actuar altres cantant com Queralt Lahoz (16 d’agost), la GuapacChosa (22 d’agost) . Mireu la programació.

Consulteu  Agenda d’ l’Associació de Concerts de Catalunya.