Dolça Catalunya concert de la Diada a Pineda de Mar

El concert de l’Orquestra de Cambra Harmonia está dedicat a la cançó catalana, amb obres de Toldrà, Mompou, Morera interpretades i dirigides pel tenor i director Albert Deprius. Destaca l’obra d’Eduard Toldrà “Vistes al Mar” inspirada en la poesia La Ginesta de Joan Maragall. Podrem escoltar també algunes de les cançons de carrer d’Enric Morera, com també cançons d’Eduard Toldrà com Romanç de Santa Llúcia i Cançó de Comiat, el madrigal sobre el tema El Cant dels Ocells de Montsalvatge i acabant el concert amb l’emotiu Emigrant d’Amadeu Vives, que les primera frase del poema dona nom al concert “Dolça Catalunya, Pàtria del meu cor, quan de tu s’allunya d’enyorança es mor”. El concert d ‘aquest 11 de setembre, a les 20h, només costa 3 entrades i es podem reservar amb antelació.   [+info] .

Des del 27 d’agost fins al 12 de setembre,  l’ajuntament de Pineda, ha organitzat el festival “Cultura KM 0“, que compta amb les actuacions d’orquestres, cobles, grups i diversos cantants i músics. Per adaptar-se a les normes de seguretat sanitàries tots els concerts que s’haurien d’haver fet al nou Auditori de Calella,  es faran a l’aire lliure a l’Espai Sant Jordi, al costat de l’ajuntament. Al cartell del cicle trobem a més de l’Orquestra de Cambra Harmonia, a  Diego Cortés, la Cobla Jovenívola de Sabadell, Maria Muñoz, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Pep Romaguera i Paco Saula, Blue Lounge Quartet, Luis Flores, i la Companyia flamenca d’Isabelita Márquez, amb “Latidos”, el 12 de setembre) [Mireu la programació].

Dolça Catalunya“,  es va representar a Calella, l’1 d’agost i va tenir un gran èxit de públic, que amb totes les mesures de seguretat omplia la meitat del recinte del pati de l’Escola Pia de Calella. L’última cançó: Dolça Catalunya va ser corejada amb emoció. I també es va agrair molt que la Coral Harmonia pogués cantar una cançó a baix de l’escenari. Tothom portava mascarilla, i malgrat això s’els va escoltar molt bé. D’altra banda, Albert Deprius, director i fundador d’Harmonia, va presentar per primera vegada, una sardana dedicada a Calella, que havia compost el seu besavi en 1929, i encara havia quedat inèdita. Aquest concert es va realitzar dintre de 9a Temporada Lírica Ciutat de Calella, i i va ser inclòs al Festival NEC,i es va poder gaudir d’una selecció de música catalana, amb obres de Toldrà, Montsalvatge i Pau Casals, entre altres dels nostres millors autors.  (*)

(*)Els concerts de música clàsica i popular de l’orquestra Harmonia  els promou ASPAIM: L`Associació Catalana per Promoure Joves Artistes i Músics, entitat associada a Joventuts Musicals de Catalunya.